Orson Welles heeft een nieuw project

Huh?? De man achter Citizen Kane is toch al zo'n 25 jaar dood?

Het lijkt er een beetje op dat Orson Welles zich niets aantrekt van het feit dat hij inmiddels al zo'n 25 jaar niet meer onder ons is. De Citizen Kane regisseur/acteur zal namelijk gewoon weer zijn steentje bijdragen in een nieuwe film. Het gaat uiteraard enkel om zijn stem; er zijn enkele kwijtgeraakte opnames opgedoken, waarop Welles voorleest uit een kinderboek genaamd Christmas Tails.

Drac Studios, de instantie achter de special effects en make-up van The Curious Case of Benjamin Button, zal een complete film gaan produceren gebaseerd op de opnames, die Welles in 1985 (dus vlak voor zijn dood) voor zijn vriend Robert X Leed maakte.

Leed was de schrijver van Christmas Tails en wilde de opnames van Welles graag samen met het boek aan zijn vrienden uitdelen. De meeste exemplaren van het boek gingen echter verloren en Leed liet de oorspronkelijke versies 25 jaar lang op een plank staan. Harvey Lowry, hoofd van Drac Studios, kwam van het bestaan van de boeken te weten. Hij belde naar de Welles estate en kreeg toestemming om de woorden van Welles te gebruiken voor een nieuwe film. Lowry zegt er het volgende over:

"It's a movie about how Santa's dog saves Christmas, but on one level, this is a story about the discovery of Orson's lost tapes. This is a substantial find. It's something that a filmmaker dreams of."

In Christmas Tails worden de rendieren van de Kerstman ziek en zijn honden nemen hun plaats in, zodat alle cadeaus alsnog op tijd bij iedereen aankomen. Dracs effecten team zal animatronische dieren creëren en gebruik maken van CGI voor de Noordpool omgevingen.

Naar het schijnt staan acteurs in de rij voor een rol in Christmas Tails, aangezien het ze geweldig lijkt om in een film te spelen waarin het verhaal verteld wordt door Orson Welles. Het scenario is overigens van Matt Thompson en de regie wordt verzorgd door Todd Tucker.

Welles is dus niet stuk te krijgen. Zo was hij een jaar na zijn dood al te horen in de geanimeerde Transformers film, waarin hij de stem van Unicron verzorgde. Ook werd na zijn dood het onderstaande audiofragment ontdekt, waarin Welles een poging doet om een reclame voor diepvrieserwten in te spreken. Behoorlijk komisch!



NieuwsFilm

meest populair