Stephen Daldry is extreem luid en ongelofelijk dichtbij

Daldry regisseerde tot nu toe 3 films, die hem elk een Oscarnominatie voor beste regisseur opleverden.

Stephen Daldry, die zich de laatste tijd heeft bewezen als een zeer adequaat verfilmer van literaire meesterwerken als The Hours en The Reader, heeft een nieuw project: het gaat om de verfilming van de succesvolle roman Extremely Loud and Incredibly Close van de jonge Amerikaanse auteur Jonathan Safran Foer. Scott Rudin, die ook al betrokken was bij de eerste films van Daldry, produceert en Oscarwinnende schrijver Eric Roth (Forrest Gump, Munich) schrijft het scenario.

Extremely Loud and Incredibly Close draait om de 9-jarige Oskar, die zijn vader verloor tijdens de aanslag op de Twin Towers op 11 september 2001. Zijn grootouders wisten te ontkomen aan het bombardement op Dresden tijdens de Tweede Wereldoorlog. Na de dood van zijn vader vindt hij in een vaas een sleutel in een envelop met het opschrift 'Black'. Ervan uitgaande dat zijn vader hem een boodschap wilde nalaten, gaat hij in New York op zoek.

De Britse Stephen Daldry had zijn sporen al verdiend in het theater voor hij met de zeer succesvolle feelgood film Billy Elliot zijn verdienstelijke regiedebuut maakte. Na die film verlegde hij zijn aandacht meer naar intelligente, maar veeleisende drama's, gericht op een wat kleiner publiek. Hij regisseerde Nicole Kidman in The Hours en Kate Winslet in The Reader naar hun eerste Oscars. En het moet wel heel vreemd lopen wil de verfilming van Extremely Loud and Incredibly Close het ook niet heel goed doen bij de Oscaruitreiking.

NieuwsFilm

meest populair