Algemeen

Kidmans 'The Hours' film van het jaar

door FilmTotaal op 06.12.2002 om 13:57 in Algemeen
The Hours, een literaire film met Nicole Kidman in de hoofdrol, is door de Amerikaanse National Board of Review of Motion Pictures (NBR) uitgeroepen tot beste film van 2002. De film is gebaseerd op het boek van de Amerikaanse auteur Michael Cunningham.

Cunningham kreeg in 1999 de Pulitzer-literatuurprijs voor de roman. Het verhaal gaat over drie vrouwen uit verschillende generaties, die ieder een eigen interpretatie geven van Virginia Woolfs 'Mrs. Dalloway'.

Tegenspeelsters van Kidman zijn onder anderen Meryl Streep en Julianne Moore. Laatstgenoemde werd door de NBR onderscheiden als beste actrice voor haar rol in de film Far From Heaven. The Hours zal op 27 december in de Verenigde Staten in première gaan.

In de NRB's toptien van beste films volgen Chicago, Gangs of New York, The Quiet American, Adaptation, Rabbit-Proof Fence, The Pianist, Far From Heaven, Thirteen Conversations About One Thing en Frida.

De NRB, opgericht in 1909, bestaat uit filmproducenten, schrijvers, docenten en acteurs. De onderscheidingen van de organisatie zetten gewoonlijk de toon voor de Oscar-nominaties, maar komen niet altijd overeen met de uiteindelijke winnaars van de Academy Awards.
0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair