Paul Verhoeven hoopt op filmversie van eigen Jezus boek

Gaat de Hollandse regisseur Mel Gibson achterna?

Het boek Jezus van Nazareth (2008) van onze eigen Paul Verhoeven (Turks Fruit, Robocop) heeft onlangs ook het buitenland bereikt. MTV sprak met de Nederlandse regisseur en vroeg hem of er ook nog een filmversie op het programma staat.

Verhoeven legt uit dat het in de eerste plaats bijna een film was geworden in plaats van een boek. Maar toen besefte hij zich dat hij meer geïnteresseerd was geraakt in Jezus zelf dan in het maken van een film over Jezus. Daarbij vond hij het een stuk oprechter en helderder om met een boek te beginnen in plaats van een film.

Toch hoopt Verhoeven dat het boek ooit zijn weg nog eens vindt naar het witte doek: "Ik weet niet of ik gelijk zou meewerken aan een film over Jezus. Ik zou eerst graag nog iets anders maken en dan nog eens kijken of het gaat werken. Als je het boek leest, zie je gewoon dat er een film in zit. Jezus was naar mijn mening veel gevaarlijker en avontuurlijker dan over het algemeen getoond wordt."

Over die andere algemeen bekende film over Jezus, Mel Gibsons The Passion of the Christ, had Paul ook nog wat te zeggen:

"Mel Gibson reduceerde het tot 2 uur vol met lijden. Volgens de kerk bevrijdt het lijden van jezus ons van onze zonden. Naar mijn mening klopt daar helemaal niets van. Ten tweede is het lijden van Jezus helemaal niet het belangrijkste van alles. Het is natuurlijk verschrikkelijk, maar wel meer mensen eindigen op een verschrikkelijke manier. Sommigen krijgen ziektes waarbij een 6 uur lang durende kruisiging in vergelijking ineens niet zo belangrijk meer lijkt. Er gebeuren nou eenmaal verschrikkelijke dingen. Ik vind dat niet de essentie."



NieuwsFilm

meest populair