Waarom Clash of the Titans zo'n slechte film is

Een reconstructie.

Natuurlijk heeft iedereen recht op een eigen mening bij het bekijken van Clash of the Titans, maar iedereen die met een iets kritischer oog naar deze film gaat kijken, moet het opvallen dat deze film, vooral op het gebied van scenario en karakterontwikkeling, zeldzaam slecht is, zelfs in vergelijking met andere Hollywood spektakels.

Maar hoe komt dat dan? Je zou denken dat studio Warner Bros. de kwaliteit wel enigszins in de gaten zou houden. /Film komt nu met een reconstructie waarin ze stellen dat het juist de studio is die grote wijzigingen heeft aangebracht in de original cut van de film, die er in eerste instantie heel anders uitzag.

Iedereen die de film nog niet heeft gezien, moet in onderstaand gedeelte wel opletten voor spoilers. Een van de opvallendste zaken in Clash of the Titans is de rol van acteur Huston als Poseidon. Huston, toch niet de minste acteur, is in de film maar zo'n 15 seconden te zien en dat is een illustratie voor het feit dat grote delen van de film die zich afspeelden bij de Goden op de Olympus weg zijn geknipt.

Ook de andere personages zagen er in eerste instantie heel anders uit. Zo was Zeus (Liam Neeson), die in de film regelmatig tegenstrijdige dingen doet, veel meer de vijand van Perseus (Sam Worthington) dan hij nu is. Nu is Hades (Ralph Fiennes) de grote vijand van Perseus, maar dat komt totaal niet uit de verf.

Ook de vrouwelijke personages in de film waren aan veel verandering onderhevig. Andromeda, de prinses die door de bewoners van Argos wordt geofferd aan de Goden, hangt er in de film een beetje bij, maar moest origineel fungeren als love interest voor Perseus, wat het verhaal ook meer urgentie had gegeven. Ook aan het personage van Io (lichtpuntje in de film Gemma Arteton), die zich in de film ontwikkelt als opmerkelijke kruising tussen moeder van Perseus en zijn love interest, is erg veel veranderd.

Waarom Warner al deze veranderingen heeft gedaan, weet /Film niet, maar het lijkt me sterk dat de studio spijt heeft van de ingrepen. De teller voor Clash of the Titans staat wereldwijd inmiddels op 230 miljoen dollar en het einde is nog niet in zicht.



NieuwsFilm

meest populair