Algemeen

Mogelijk een Jaws re-release in 3D

Begint iedereen nou helemaal maf te worden?

door FilmTotaal op 13.04.2010 om 17:06 in Algemeen
Wie heeft het nog over sequels, prequels, remakes, reboots en re-releases als je ook kan gaan voor 3D sequels, 3D prequels, 3D remakes, 3D reboots en 3D re-releases. Stilstand is achteruitgang dus op FilmTotaal doen wij vrolijk mee. Nieuwste gerucht in deze 'mallemolen' is om de originele Jaws een re-release in 3D te geven. Dit idee wordt niet uitgeproken door de eerste de beste, Richard Zanuck was de producer van Jaws en deed zijn uitspraken in een interview met LA Times.

Zanuck and Spielberg spoke a few years ago about going back to the original film with the digital paintbrush of CG effects to create a more horrific predator. They decided, for the time being, to leave the film alone, although Zanuck says he is intrigued by the notion of adding 3D effects to the 1976 classic for a theatrical re-release.

Vraag is of dit plan al besproken is met Spielberg, of dat Zanuck slechts zijn gedachten uitspreekt. Misschien wordt het toch maar tijd om een eigen 3D-brilletje aan te schaffen..

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

timdekw

Avatar

Ze re-releasen er maar op los, mij lokken ze er niet de bioscoop voor in. De filmstudio's zien dit waarschijnlijk als makkelijke geld verdienen, maar ik voorspel dat er nog een flink aantal filmstudio's op hun smoelwerkjes gaan door deze nonsens.

Steve-O

Avatar

timdekw "Ze re-releasen er maar op los, mij lokken ze er niet de bioscoop voor in. De filmstudio's zien dit waarschijnlijk als makkelijke geld verdienen, maar ik voorspel dat er nog een flink aantal filmstudio's op hun smoelwerkjes gaan door deze nonsens."

Dat is maar te hopen.
Als het zou gebeuren, zouden ze dan die haai hier en daar vervangen voor een CG haai:? Aan het eind bijv. als die kop dat schip in komt. Lijkt me toch wel onlogisch, daar was geen groen scherm etc. etc. Maar om nou zo'n nephaai het scherm uit te laten komen...:N
Ik vind zelf dat re-release'en van films in 3D een beetje zwak. Hangt er natuurlijk wel vanaf welke film het is. Als het bijvoorbeeld bij de MatrixTrilogie zou gebeuren zou ik het zeker overwegen!!!
Welke films worden er nou allemaal in 3D gefilmd of omgezet:?

florisbijker

Avatar

Heiligschennis en belachelijke geldklopperij..:s We gaan toch ook geen koetsen heruitbrengen met winterbanden, omdat we die nu hebben uitgevonden??!:s ;) Je moet wel een beetje de tijdgeest in de gaten houden... Sowieso een belachelijke hype dat 3D, want ik vind het afbreuk doen aan de kwaliteit van de films en aan het kijkgemak. (Gevoel alsof je lang niet alles goed mee krijgt ofzo..) Ik ga nu bewust naar 2D versies van 3D films!
Verwacht niet van Spielberg dat hij dat gaat willen. Zou ik een slechte zet vinden.

uitje1

Avatar

Slaat echt nergens op. Kunnen ze niet met een nieuw script komen, anders draaien er alleen remakes in de bioscoop

Deweb

Avatar

Ze zijn niet gek geworden, ze zijn helemaal out-of-ideas. Nu gaan ze zelfs gewoon de originele films rereleasen bij gebrek aan ideeen heb ik de indruk. Kost een stuk minder dan een remake en lokt vooralsnog zeker weten de fans naar de bioscoop. Kassa!

Decepticon

Avatar

florisbijker "Heiligschennis en belachelijke geldklopperij..:s We gaan toch ook geen koetsen heruitbrengen met winterbanden, omdat we die nu hebben uitgevonden??!:s ;) Je moet wel een beetje de tijdgeest in de gaten houden... Sowieso een belachelijke hype dat 3D, want ik vind het afbreuk doen aan de kwaliteit van de films en aan het kijkgemak. (Gevoel alsof je lang niet alles goed mee krijgt ofzo..) Ik ga nu bewust naar 2D versies van 3D films!
Verwacht niet van Spielberg dat hij dat gaat willen. Zou ik een slechte zet vinden."
Je slaat de spijker op z'n kop!! Dat hele 3D is inderdaad gewoon een ordinaire 20 jaar oude hype.
Ik ga iig nooit meer naar een 3D film, precies om de redenen die jij noemt.
Ik hoop ook dat Spielberg wakker blijft in deze onzin tijd van reboots/rereleases/3D.

woodie

Avatar

Daarbij komt dat er in de jaren 80 al een Jaws film in 3D is gemaakt.
Dus Jaws in 3D hebben we zeker al gehad.

SunChaser

Avatar

De effecten blijven kut in Jaws, dus gaan ze dat ook aanpassen?

Ik verwacht verder nog The Sound of Music in 3D alsmede de hele Sisi Trilogie en uiteraard Porkies Pikante Pretpark in 3D.

marcjeb

Avatar

Remakes alleen voor het 3D slaat nergens op, en vooral bij een goede film als jaws.. laat die film gewoon in ze waarde.

Verder hoop ik wel dat de juiste films het 3D krijgen..
Zoals een nieuwe jurassic park mag echt wel in 3D:D lekker midden in het avontuur zitten.

Films als sex and the city hoeft dus totaaal niet.

ThomasG

Avatar

WoUtoMatiC "afbeelding"


hahaha Ik ben benieuwd of ie al aan een 3d starwars re-release bezig is, want de francise nog verder om zeep helpen voor wat extra miljoenen dat klinkt als een echte Lucas move.

OT als de 3d omzetting van Clash of the titans een indicatie is van hoe het 3d effect gaat werken, douw ik nooit meer zo'n bril op me neus...laat de klassiekers met rust en bewaar dat 3D film gebeuren voor de pretparken...

Calvero

Avatar

Ze mogen van mij alles doen met Jaws, zolang Max Spielberg maar Jaws 19 maakt in 2015. :P

NieuwsFilm

meest populair