Bijzonder: De weg naar Cádiz

Een film met genoeg sponsors en waar iedereen belangeloos aan meewerkte, maar waarom?

Kleine onafhankelijke films zijn vaak roadmovies, dat is op zich niet zo bijzonder. Wat wel heel bijzonder is aan deze film is dat hij geregisseerd is door twee studenten van de Nederlandse Film- en Televisie Academie. De Weg Naar Cádiz beleefde afgelopen jaar de première tijdens het Nederlands Film Festival, daarmee is het de eerste film ooit die voor dat filmfestival geselecteerd werd terwijl de filmmakers nog niet afgestudeerd waren.

De Weg Naar Cádiz gaat over de relatie tussen Coen en Suzanne, twee ex-geliefden die op weg zijn naar het huis van Coen in het zonnige Spanje. Tijdens die reis komen ze er beiden achter dat ze een besluit moeten nemen dat nu toch echt definitief een punt achter de relatie zet of dat nog een kans is op heriniging. Het begin van de rit lijkt mooi maar wanneer ze een lifter meenemen escaleert de situatie. Geconfronteerd met zichzelf beseffen ze dat de route naar geluk niet over rozen gaat.

De hele crew van De Weg Naar Cádiz bestond uit beginnende filmmakers, de meesten van de filmacademie. De school had echter geen middelen voor de productie van een lange speelfilm, maar zonder subsidie en met de steun van professionals, sponsoren, vrienden en familie kon deze film toch gerealiseerd worden. Iedereen stelde zich vrijwillig en zonder zicht op een vergoeding beschikbaar.

De film is het debuut van regisseurs Jonathan Herzberg en Shariff Korver, tevens is dit de eerste bioscoopfilm van producent Edwin Goldman en cameraman Alex Wuijts. De rollen van Coen en Suzanne worden gespeeld door Bart de Vries (Woeden Der Gehele Wereld) en Lidewij Benus (Zomerhitte).

Vanaf 22 april in de bioscoop. Check de website van de film voor locaties.




NieuwsFilm

meest populair