Algemeen

Tweede Tolkien-film in New York in première

door FilmTotaal op 07.12.2002 om 22:50 in Algemeen
De tweede The Lord of the Rings-film, The Two Towers, is woensdag in New York in première gegaan. Critci zijn lovend en zeggen dat de film beter is dan het eerste deel uit de trilogie. Dat meldt de Britse omroep BBC vrijdag.

The Two Towers gaat op 18 december wereldwijd in première. De eerste voorstellingen zijn in veel grote steden in Nederland al uitverkocht. De voorverkoop voor de film begon in oktober.

The Two Towers is de tweede film van de trilogie die regisseur Peter Jackson heeft gemaakt naar de beroemde boeken van auteur J.R.R. Tolkien. The Fellowship of the Ring, het eerste deel, ging vorig jaar december in première. De film leverde wereldwijd 860 miljoen dollar winst op en won in maart vier Oscars.

De Lord of the Rings-trilogie vertelt het verhaal van een ring die kwade machten herbergt en door een reisgenootschap van Hobbits, elfen en dwergen vernietigd moet worden. De hoofdrollen in de film worden vertolkt door Elijah Wood, Ian McKellen, Viggo Mortensen, Sean Bean en Cate Blanchett. Het eerste deel werd in Nederland door 2 miljoen mensen bezocht.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair