NSFW: Caged teaser

Saw meets Basic Instinct.

In 2002 kwam de Nederlandse regisseur Stephan Brenninkmeijer met de omstreden productie Swingers, een film die maar in een paar filmhuizen te zien was omdat bioscoopketen Pathé hem niet wilde vertonen omdat hij te pornografisch zou zijn. In het buitenland ging het een stuk beter met Swingers, de film werd verkocht aan een tiental landen en een uitzending op de Duitse tv trok bijna 3 miljoen kijkers. Het is nu bijna tien jaar later en we zijn inmiddels wel wat gewend, maar of Pathé nu wel klaar is voor de nieuwste film van Brenninkmeijer is nog maar de vraag.

Hij legt op dit moment de laatste hand aan Caged, een Psychologische thriller over Stella (Chantal Demming), een vrouw die zichzelf verliest in de wereld van party's en sex. Op een dag wordt ze wakker in een betonnen cel. Enkele dagen later krijgt ze gezelschap van van Christine (Babette Holtmann), iemand die precies het tegenovergestelde leven lijdt als zij. Samen proberen ze erachter te komen waarom ze gevangen zitten, al snel blijkt dat de ontvoerders de twee vrouwen op een extreme manier proberen te confronteren met hun levensstijl.

In Caged zit o.a. een verkrachtingsscène die zo gruwelijk is dat er mensen van de set zijn gelopen omdat ze het niet aankonden. Na het kijken van de teaser zal je misschien denken dat dit de Nederlandse Saw is, dat klopt niet helemaal, Caged is veel meer dan dat. Regisseur Stephan Brenninkmeijer geeft zo zelf uitleg over wat voor een film het is en welke boodschap hij probeert over te brengen. Maar eerst de teaser:



Caged is dus een aparte onconventionele film, zo is er op dit moment nog geen distributeur en (wat misschien nog wel opmerkelijker is) ook het Filmfonds is niet betrokken bij dit project. Als alles goed gaat zal de film eind dit jaar in de bioscoop te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair