Ron Howard maakt Dark Tower

Team achter Angels and Demons en A Beautiful Mind tekent voor Stephen King verfilming.

De rechten van de Dark Tower serie, geschreven door Stephen King, waren lang in het bezit van Bad Robot, het productiebedrijf van J.J. Abrams, maar die heeft de rechten teruggegeven aan King. De succesvolle auteur heeft op zijn beurt de rechten weer verkocht aan producenten Ron Howard, Brian Grazer en Akiva Goldsman van Imagine Entertainment, die eerder al samenwerkten in films als Angels and Demons en A Beautiful Mind.

De drie zijn in onderhandeling over een mogelijk constructie waarin eerst een film zou worden gemaakt, die moet worden geschreven door Goldsman en geregisseerd door Howard, waarna er als vervolg hierop een tv-serie moet verschijnen.

The Dark Tower reeks wordt wel beschreven als het magnum opus van Stephen King. De serie beslaat inmiddels zeven lijvige boeken en gaat over Roland van Gilead, een scherpschutter, die op zoek is naar een object dat bekend staat als de donkere toren. De serie is een versmelting van verschillende genres, waaronder horror, science-fiction en western.



NieuwsFilm

meest populair