Hopen tegen beter weten in

Films die we allemaal willen zien, maar er waarschijnlijk nooit gaan komen.

Er zijn van die films waar we hier op Filmtotaal veel over berichten in de hoop dat ze ooit op een dag toch zullen worden gemaakt. Het gaat over films waar al jaren geruchten over de ronde doen, maar uiteindelijk nooit van de grond zullen komen. Het is tijd om de hoop bij een aantal van deze veelbelovende films toch echt op te geven en onder ogen te zien dat deze films echt nooit gemaakt zullen worden.

Hierbij een kort overzicht:

Arrested Developement
Nadat Fox na slechts twee seizoenen de strekker trok uit de geliefde komedieserie Arrested Development staken de geruchten over een mogelijke film al de kop op. Al zeven jaar lang horen we nu dat de film er wel of toch niet zal komen, maar misschien is het tijd om voor eens en altijd te zeggen dat een filmversie van deze serie er gewoon niet gaat komen. Waarom zou Fox uberhaupt geld willen steken in een serie die werd gecancelled vanwege tegenvallende kijkcijfers?

Halo: The Movie
In 2005 nam het succes van de game Halo bizarre vormen aan. Duizenden fans stonden middernacht in de rij om de langverwachte sequel in handen te krijgen en het spel bracht erg veel geld in het laatje. Toen ook nog bekend werd dat er een film zou komen, onder de regie van niemand minder dan Peter Jackson, leek het niet meer stuk te kunnen. Toch konden de makers van Halo het budget niet rond krijgen, waardoor een film nooit van de grond kwam. Hoewel Microsoft volhoudt dat er ooit een film van zal komen, lijkt de kans daarop op dit moment erg klein.

Anchorman 2
Anchorman was in 2004 een komedie die er in zeer korte tijd in slaagde een grote cultstatus te verwerven. Met Will Ferrell als de legendarische anchorman Ron Burgundy en Steve Carrell als de niet al te slimme weerman Brick (I love lamp) was dit een van de beste komedies van de afgelopen tien jaar, waardoor een sequel in de lijn der verwachtingen lag. Afgelopen week maakte regisseur Adam McKay echter bekend dat de plannen daarvoor definitief zijn afgeschoten in verband met budgetoverwegingen. Niet gek als je bedenkt dat acteurs als Paul Rudd en Steve Carrell, die nog bijrollen hadden in de eerste film, nu grote sterren zijn in de Amerikaanse komediewereld.

Natuurlijk horen films als Ghostbusters 3 en Jurrassic Park 4 misschien ook nog thuis in dit rijtje, maar voor die films lijkt er toch nog iets meer hoop te bestaan dan voor bovenstaande films. We houden je op de hoogte.



NieuwsFilm

meest populair