Steven Spielberg heeft eindelijk een nieuwe film

Het oorlogsepos War Horse moet volgend jaar al te zien zijn.

Hoewel er geen week voorbij lijkt te gaan zonder nieuws over een mogelijk nieuw project van Steven Spielberg, bleef het allemaal bij geruchten en werd het weinig concreet. Bij de films waar Spielberg de afgelopen maanden aan werd gelinkt waren een biopic over jazzmuzikant George Gershwin, een remake van de Hollywood klassieker Harvey, zijn ambitieuze sci-fi film Interstellar en de biopic over president Lincoln, die al sinds mensenheugenis gepland staat.

Nu lijkt Spielberg dan toch echt een project te hebben uitgekozen. Het gaat hierbij om de oorlogsfilm War Horse. De film is gebaseerd op een boek van Michael Morpurgo uit 1982 en speelt zich af in 1914, ten tijde van de eerste wereldoorlog. Het boek gaat over de vriendschap en lotsverbintenis tussen een jongen en zijn paard, die van elkaar gescheiden worden als het paard door soldaten wordt meegenomen naar de frontlinie.

War Horse is bewerkt door scenarioschrijvers Lee Hall (Billy Elliot) en niemand minder dan Richard Curtis, regisseur van Love Actually. Geproduceerd door de vaste partners van Spielberg Kathleen Kennedy en Frank Marshall moet de film al in augustus volgend jaar in de Amerikaanse bioscopen verschijnen. Over casting is nog niets bekend.



NieuwsFilm

meest populair