Alice in Wonderland passeert magische grens

De zesde film in de geschiedenis die meer dan 1 miljard dollar gaat opbrengen.

Hoewel de dvd in Amerika al te verkrijgen is en volgende week in Nederland uitkomt, draait de film Alice in Wonderland van regisseur Tim Burton nu nog steeds in de bioscopen. Deze lange en uiterst succesvolle run in de bioscoop heeft er toe geleid dat de film aankomende donderdag de zesde film zal worden in de geschiedenis die de magische grens van 1 miljard dollar wereldwijde opbrengst gaat doorbreken.

Alice in Wonderland ging 5 maart in premiere, nadat er eerder nog veel onenigheid was tussen Disney en diverse bioscoopexploitanten die de film dreigden te boycotten omdat de film te snel op dvd zou verschijnen. Het maakte voor de kijker allemaal niets uit getuige de ongelofelijke cijfers die de film kan voorleggen. Alice in Wonderland heeft vooralsnog in de Verenigde Staten 330 miljoen dollar opgebracht en buiten Amerika maar liefst 667 miljoen dollar.

Het is de op een na succesvolste film ooit voor Dinsey, na Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest, die in totaal 1,07 miljard dollar opbracht. Het unieke succes van Alice in Wonderland is des te opmerkelijker omdat de film al in maart in premiere ging terwijl de meeste grote kassuccessen in de zomer of wintervakantie hun premiere beleefden.



NieuwsFilm

meest populair