Arnie onderwerp van spot

In tegenstelling tot in de Tonight Show –Arnold Schwarzenegger's officieuze spreekbuis– zendt David Letterman materiaal uit dat de meeste politici tot een carrièreswitch zou aanzetten. Letterman heeft afgelopen week in zijn show onder het kopje 'Meet the Governor' beelden vertoond van de kersverse gouverneur die naar vrouwenbillen graait, een joint rookt en hoe hij is uitgedost in een indianenoutfit.

Er zit geen politieke boodschap achter, Letterman doet gewoon zijn best om grappig te zijn. "Voor ons is het een makkelijk besluit: wat speelt er in het land en kan het belachelijk gemaakt worden. Op Arnold zijn beide criteria van toepassing. Het is bovendien erg makkelijk om er de draak mee te steken", aldus Rob Burnett, een van de producers van de 'Late Night Show'.

In een van de filmpjes is te zien hoe de 'Governator' aan een tafel met eten met een vrouw zit te praten. Op aandringen van Schwarzenegger likt de vrouw verleidelijk aan een wortel. Het tweede fragment toont Arnie dansend met schaars geklede vrouwen, terwijl hij grijnzend en met twee handen de billen van een van de dames grijpt. "Dat is nou de gouverneur van Californië", luidt het commentaar van Letterman na afloop van het fragment.

Schwarzenegger maakte afgelopen zomer in de 'Tonight' show van Jay Leno (Letterman's grote concurrent) zijn kandidatuur bekend. Leno was ook degene die de actieheld aankondigde na zijn verkiezingsoverwinning, en de volgende dag verscheen Schwarzenegger in zijn programma.

De gouverneur heeft een openstaande uitnodiging om bij Letterman in de show te komen. Tot dusver is er nog niet op de invitatie gereageerd, net zo min als op de 'Meet the Governor'-fragmenten.



NieuwsFilm

meest populair