Ralph Fiennes en Gerard Butler in Coriolanus

Moderne Shakespeare verfilming met vele wapens.

Bram de Groot 2 juni 2010 06:48 in Algemeen
Ralph Fiennes en Gerard Butler spelen samen in de moderne remake van Coriolanus, een stuk van William Shakespeare. Over de film is nog weinig bekend gemaakt maar hieronder zie al wel de eerste foto's. De actiefilm wordt geregisseerd door de eerder genoemde Ralph Fiennes. We zien ook Vanessa Redgrave en Brian Cox voorbijkomen in de film waarvoor nog geen releasedatum bekend is.

Het originele Coriolanus vertelt het verhaal van Coriolanus, een Romeinse militair die niet kan aarden in de Romeinse samenleving. Coriolanus’ tirannieke moeder dwingt hem om de politiek in te gaan. Hij hengelt naar een zetel in de Senaat, maar moet daarvoor uiteraard in de genade van het volk komen. Omdat het publiek hem geen steun gunt, ontketent hij in z’n woede een rel die tot zijn verbanning van Rome leidt. In ballingschap smeedt hij een plan met gezworen vijand Tullus Aufidius, om wraak te nemen op Rome.

Op onderstaande foto's is duidelijk te zien dat de film afwijkt van bovenstaande omschrijving en zich afspeelt in de moderne tijd:NieuwsFilm