Daniel Craig samen met David Fincher?

James Bond in onderhandelingen voor hoofdrol in The Girl with the Dragon Tattoo.

De Amerikaanse remake van de succesvolle Zweedse thriller Mannen die Vrouwen Haten, die in de VS bekend staat onder de naam The Girl with the Dragon Tattoo, is de laatste maanden in een stroomversnelling geraakt. Er ligt een scenario van Stephen Zaillian (Schindler's List, American Gangster) en toen ook nog eens David Fincher werd aangetrokken voor de regie, werd het pas echt interessant.

Over de invulling van de hoofdrollen is nu nog weinig bekend, hoewel het wel duidelijk is dat Fincher het liefst een nieuw gezicht wil voor de hoofdrol van Lisbeth Salander. Voor de mannelijke hoofdrol circuleerde afgelopen weken al de naam van Brad Pitt, maar de voornaamste kandidaat lijkt nu toch Daniel Craig te zijn. Verschillende media melden zelfs al dat dit bevestigd zou zijn, maar dat lijkt wat voorbarig. Wel weten we dat Daniel Craig voldoende ruimte in zijn agenda heeft nu Bond 23 op de lange baan is geschoven.

Het Zweedse Mannen die Vrouwen Haten, naar het immens populaire boek van Stieg Larsson, gaat over twee tegenpolen, Mikael Blomkvist en Lisbeth Salander. Hij is een charmante man en een kritische journalist van middelbare leeftijd, en uitgever van het tijdschrift 'Millennium'. Zij is een jonge, gecompliceerde vrouw met zwartgeverfd haar, piercings en tatoeages én een uitermate goede hacker. Samen vormen ze een ongewoon, maar sterk team. Mikael wordt benaderd door oud-zakenman Henrik Vanger. Veertig jaar geleden is de zestienjarige Harriët Vanger op mysterieuze wijze verdwenen en vermoedelijk vermoord. De zaak is echter nooit opgelost en inmiddels verjaard. Toch wil Henrik Vanger graag dat Mikael zich hier nog eens op stort. Aanvankelijk lijkt het onderzoek nergens op uit te lopen. Totdat Mikael met hulp van Lisbeth op een spoor stuit dat rechtstreeks naar een zeer duister en bloedig familiegeheim voert.



NieuwsFilm

meest populair