China is pissig vanwege Red Dawn remake!

En het is niet omdat ze nou zo'n hekel hebben aan remakes op zich...

In de aankomende remake van Red Dawn (1984) is een fictioneel China de vijand van Amerika (in het origineel was het nog Cuba). Het echte China heeft hier lucht van gekregen en is niet blij met de negatieve afspiegeling. Het is zeer aannemelijk dat China de film, net zoals alle andere films waarin ook maar een beetje politiek zit, niet binnen de grenzen zal laten.

Verschillende Chinese kranten hebben het vuurtje aangewakkerd na het zien van de filmset en stukjes uit het script. Hieruit is af te leiden dat China's People's Liberation Army in de film samenwerkt met Rusland om Amerika aan te vallen.

"Despite the world's focus on U.S.-China relations in the strategic and economic dialogue and their increasing economic connections, China can still feel U.S. distrust and fear, especially among its people. Americans' suspicions about China are the best ground for the hawks to disseminate fear and doubt, which is the biggest concern with the movie RED DAWN."

De remake gaat over een groep jonge rebellen, die het opnemen tegen een invasie van Russische en Chinese militaire krachten. Hoofdrollen zijn er voor Chris "Thor" Hemsworth, Jeffrey Dean Morgan, Josh Hutcherson, Isabel Lucas, Adrianne Palicki, Josh Peck en Connor "de zoon van" Cruise. De man in de regiestoel is Dan Bradley en de film moet op 24 november in de VS verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair