DVD releases week 23

Een aantal interessante nieuwe films deze week,

Onderstaande titels zijn vanaf deze week te huur op DVD

Bekijk de afbeelding

The Lovely Bones (2009)


Susie Salmon (Saoirse Ronan), is een meisje van veertien dat verkracht en vermoord wordt door haar buurman. Vanuit de hemel ziet ze hoe haar familie om gaat met het tragische verlies. Terwijl haar vader ronddoolt om de vermeende moordenaar van zijn dochter op te sporen, verzint haar broertje in alle eenzaamheid een imaginair zusje, verandert de persoonlijkheid van haar zus drastisch en glijdt Susie's moeder langzaam weg van haar gezin. Toch blijkt gaandeweg dat er in Susie's afwezigheid ook een nieuwe kracht schuilt, die de breekbare familiebanden opnieuw met elkaar verbindt. Daarnaast volgt Susie ook de moordenaar, die alle bewijzen probeert te verbergen en op het punt staat opnieuw toe te slaan...
Bekijk de afbeelding

The Messenger (2009)


Will Montgomery (Foster) heeft nog maar drie maanden te gaan, om zijn dienst, als de Amerikaanse arts van de legerziekenhuizen in Irak, af te ronden. Het meisje, Kelly (Malone), dat Will heeft achtergelaten in Amerika, heeft besloten verder te gaan met haar leven. Hierdoor wordt Will geobsedeerd en wil hij, als militair, een nieuwe start in zijn leven maken. Hij ontmoet militair Anthony 'Tony' Stone (Harrelson). Tony leert Will alles over zijn beroep en nieuwe werktaak op het 'Casualty Notification' bureau. Will, die ternauwernood ontsnapte aan de dood, zal nu het nieuws moeten brengen over degene die het niet hebben gered. Tussen hun opdrachten door, krijgen deze twee militairen een unieke band die hen in hun strijd helpt, om zo terug te keren naar hun normale leven, wetende dat niet alles normaal meer kan worden.
Bekijk de afbeelding

The Blind Side (2009)


Sandra Bullock speelt in het waargebeurde verhaal over de American Football speler Michael Oher. Hij wordt in zijn begin jaren als dakloze uit een arme (zwarte) wijk gehaald en krijgt onderdak bij een (wit) gezin. Dit zet een serie gebeurtenissen in gang die het leven van zowel Michael als die van de familie Touhy voorgoed zal veranderen...
Bekijk de afbeelding

Invictus (2009)


De film gaat over legende Nelson Mandela die voor en na de officiële val van de apartheid in 1990, het jaar dat Mandela vrijkwam, streed tegen deze rassenscheiding die plaatsvond in Zuid-Afrika. Mandela werd in 1994 president van Zuid-Afrika en was in 1995 het publieke gezicht van de Rugby World Cup. Hij greep dit toernooi aan om het verdeelde land te verenigen.
Bekijk de afbeelding

The Last Station (2009)


The Last Station is een biografie over de Russische schrijver Leo Tolstoj. De film concentreert zich op het laatste en tevens roerige jaar van het leven van de schrijver.
Bekijk de afbeelding

A Single Man (2009)

Regie: Tom Ford

Los Angeles 1962, het hoogtepunt in de Cuba crisis. De Britse homofiele professor George Falconer (Colin Firth) worstelt met de betekenis van het leven na de dood van zijn partner, Jim (Matthew Goode). George leeft compleet met zijn gedachten in het verleden en kan zich geen beeld van de toekomst vormen. We volgen hem gedurende een dag waarop een serie ontmoetingen en gebeurtenissen George er toe doen besluiten dat er geen betekenis aan het leven zit na Jim. George wordt bijgestaan door zijn beste vriendin Charley (Julianne Moore) die zo haar eigen vragen over haar toekomst heeft. Gebaseerd op de gelijknamige roman door Christopher Isherwood.
Bekijk de afbeelding

Long nga (2008)


Holly, een agente die trots is op het werk dat ze doet, komt vast te zitten in een boom, terwijl ze een kat probeert te redden. Bruce, een mysterieuze kung-fu meester, die niet van het eiland af kan vanwege het slechte weer, helpt Holly van die boom af. Ondanks het noodweer, patrouilleert Holly over het eiland. Ze ontdekt dat vier ontsnapte gevangenen zich schuil houden op het eiland. Samen met Bruce weet zij die echter vast te pakken. Nu Bruce een modelburger is geworden, krijgt hij lof voor zijn acties. De teruggekeerde rust op het eiland wordt ruw verstoord door de komst van een groep onbetrouwbare figuren, die hoogstwaarschijnlijk voor de maffia werken. Ze zoeken het hele eiland af op zoek naar Bruce. Als Bruce blijkt te zijn verdwenen, na de vondst van een lijk, weet Holly niet meer wie ze moet vertrouwen.



NieuwsFilm

meest populair