Plot Indiana Jones 5 bekend?

De film zou meer teruggaan naar de 'roots' van de franchise.

Niet al te lang geleden hadden we het bericht dat er al een verhaallijn bestond voor de vijfde Indiana Jones. Nu kunnen we ook berichten dat het scenario voor de film in grote lijnen al af is. Daarnaast werd er wat informatie vrijgegeven over waar de film waarschijnlijk over zal gaan.

De eerste film, Raiders of the Lost Ark, ging over de Ark des Verbonds en introduceerde het personage van Indiana Jones, dat door Harrison Ford gespeeld werd. In 1984 kwam een vervolg uit (hoewel het zich vóór de gebeurtenissen van Raiders of the Lost Ark afspeelde), getiteld Indiana Jones and the Temple of Doom, die zoals de titel al suggereert over een eeuwenoude tempel gaat. Daarna kwam, in 1989, Indiana Jones and the Last Crusade uit, waarin onze held op zoek ging naar de Heilige Graal.

Voor velen was de franchise daarmee voorbij, maar George Lucas wist Steven Spielberg te overtuigen van een vierde film, die uiteindelijk Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull ging heten. Het werd de succesvolste film van alle vier, maar veel critici vonden de film minder goed dan de voorgaande delen.

Een bron van de website Stuff wist te melden dat de vijfde film uit de franchise zou gaan over de Bermuda Driehoek. Hier verdwenen vooral in de loop van de vorige eeuw schepen en vliegtuigen, en allerlei verhalen doen erover de ronde. Zo zouden aliens, magnetische velden of paranormale verschijnselen verantwoordelijk zijn voor de verdwijningen. Een echte oorzaak is nooit bekend gemaakt, hoewel het statistisch gezien niet eens zo vreemd is dat er daar vaker schepen of vliegtuigen verdwijnen: het is een van ’s werelds drukst bevaren en bevlogen gebieden.

Verder meldde de bron dat “Harrison is on stand-by for filming next year. This looks like being an emotional and exciting conclusion to the franchise, with Indy facing his biggest challenge yet.” Bij die uitdaging krijgt Ford natuurlijk weer hulp van Shia LaBeouf, die onlangs zijn onvrede uitte over de film. ”Shia LaBeouf has a central role again as Indy’s son but this will be a blockbuster made in the old fashioned way rather than the CGI efforts of the last movie,” aldus de bron.

De film zou verder meer teruggaan naar de ‘roots’ van de franchise en zal dus niet teveel CGI bevatten. Ondanks het feit dat dit dus wellicht het laatste deel in de franchise zou kunnen zijn, hoeft dat niet helemaal waar te zijn. De vorige film bracht al 786,6 miljoen dollar op in de bioscopen en als dit deel het net zo goed doet (of wellicht beter), is de kans natuurlijk groot dat er nóg een film komt.

Maar goed, laten we eerst deze film afwachten. Dat duurt overigens nog een tijdje, aangezien de film gepland staat voor 2012.



NieuwsFilm

meest populair