Algemeen

Plot Indiana Jones 5 bekend?

De film zou meer teruggaan naar de 'roots' van de franchise.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jim Pedd op 09.06.2010 om 08:00 in Algemeen
Niet al te lang geleden hadden we het bericht dat er al een verhaallijn bestond voor de vijfde Indiana Jones. Nu kunnen we ook berichten dat het scenario voor de film in grote lijnen al af is. Daarnaast werd er wat informatie vrijgegeven over waar de film waarschijnlijk over zal gaan.

De eerste film, Raiders of the Lost Ark, ging over de Ark des Verbonds en introduceerde het personage van Indiana Jones, dat door Harrison Ford gespeeld werd. In 1984 kwam een vervolg uit (hoewel het zich vóór de gebeurtenissen van Raiders of the Lost Ark afspeelde), getiteld Indiana Jones and the Temple of Doom, die zoals de titel al suggereert over een eeuwenoude tempel gaat. Daarna kwam, in 1989, Indiana Jones and the Last Crusade uit, waarin onze held op zoek ging naar de Heilige Graal.

Voor velen was de franchise daarmee voorbij, maar George Lucas wist Steven Spielberg te overtuigen van een vierde film, die uiteindelijk Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull ging heten. Het werd de succesvolste film van alle vier, maar veel critici vonden de film minder goed dan de voorgaande delen.

Een bron van de website Stuff wist te melden dat de vijfde film uit de franchise zou gaan over de Bermuda Driehoek. Hier verdwenen vooral in de loop van de vorige eeuw schepen en vliegtuigen, en allerlei verhalen doen erover de ronde. Zo zouden aliens, magnetische velden of paranormale verschijnselen verantwoordelijk zijn voor de verdwijningen. Een echte oorzaak is nooit bekend gemaakt, hoewel het statistisch gezien niet eens zo vreemd is dat er daar vaker schepen of vliegtuigen verdwijnen: het is een van ’s werelds drukst bevaren en bevlogen gebieden.

Verder meldde de bron dat “Harrison is on stand-by for filming next year. This looks like being an emotional and exciting conclusion to the franchise, with Indy facing his biggest challenge yet.” Bij die uitdaging krijgt Ford natuurlijk weer hulp van Shia LaBeouf, die onlangs zijn onvrede uitte over de film. ”Shia LaBeouf has a central role again as Indy’s son but this will be a blockbuster made in the old fashioned way rather than the CGI efforts of the last movie,” aldus de bron.

De film zou verder meer teruggaan naar de ‘roots’ van de franchise en zal dus niet teveel CGI bevatten. Ondanks het feit dat dit dus wellicht het laatste deel in de franchise zou kunnen zijn, hoeft dat niet helemaal waar te zijn. De vorige film bracht al 786,6 miljoen dollar op in de bioscopen en als dit deel het net zo goed doet (of wellicht beter), is de kans natuurlijk groot dat er nóg een film komt.

Maar goed, laten we eerst deze film afwachten. Dat duurt overigens nog een tijdje, aangezien de film gepland staat voor 2012.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Dengar100

Avatar

Allemaal onzin!


Frank Marshall (producent vd Indy films) zegt het zelf:

http://twitter.com/LeDoctor/status/15795474772

Calvero

Avatar

Volgens mij heb ik eens ergens gelezen dat het altijd al de bedoeling was om vijf Indy films te maken, echter hadden ze na deel drie geen idee waar delen vier en vijf over zouden moeten gaan en zat er daarom bijna twintig jaar tussen deel drie en vier. Of heb ik dit alles gedroomd?

benjamin

Avatar

rjnacken "Laten we hopen dat Darabont nog wil; zijn script voor indy 4 werd door Lucas bij het grofvuil gezet, ondanks dat spielberg er erg blij mee was."


Gewoon George Lucas opsluiten, mensen aantrekken die meer om films dan om geld geven. Voor de rest geen slechte plot.

wallace

Avatar

Ben benieuwd of het echt door gaat.

Spider-fan

Avatar

'Zal niet teveel CGI bevatten...'

Ehm... Zeiden ze dat vorige keer ook niet? En er bleek niks van waar...

Rooster

Avatar

Terug naar de roots klinkt goed. Gaat Indy weer dat doen waar hij goed in is: religieuze relikwieën naar de verdommenis helpen en nazi-ass kicken.

rjnacken

Avatar

skullsplitter "but this will be a blockbuster made in the old fashioned way rather than the CGI efforts of the last movie

Ehm, had dit niet al bij de vorige film zo moeten zijn?
Als Frank Darabont er aan meeschrijft zie ik het nog wel zitten, maar geen aliens AUB..."


Laten we hopen dat Darabont nog wil; zijn script voor indy 4 werd door Lucas bij het grofvuil gezet, ondanks dat spielberg er erg blij mee was.

kevster

Avatar

Owjee het blijkt toch niet waar te zijn, jammerrr :N Of proberen ze het geheim te houden...

Paramount denied the report and a spokesman for director Steven Spielberg told TheWrap that the rumor was "false," adding that the project is still in the "research phase" and "will definitely not be filming next year."

Bron

kevster

Avatar

Verhaal rond de Bermudadriehoek klinkt wel erg intressant, en ik weet bijna zeker dat er geen aliens in voorkomen, waarom zouden ze? dat hebben we de vorige keer al gehad, en iedereen weet hoe dat is afgelopen :) Over de Bermudadriehoek zijn overigens talloze geruchten en verhalen te bedenken ( de verloren stad Atlantis bijvoorbeeld )

Ook staat er: "This looks like being an emotional and exciting conclusion to the franchise". Het zal dus de laatste Indy film zijn.

skullsplitter

Avatar

but this will be a blockbuster made in the old fashioned way rather than the CGI efforts of the last movie

Ehm, had dit niet al bij de vorige film zo moeten zijn?
Als Frank Darabont er aan meeschrijft zie ik het nog wel zitten, maar geen aliens AUB...

B@chelor

Avatar

Van deel 4 liep ik ook niet echt warm. De sfeer van de voorgaande delen was ver te zoeken. Bermuda driehoek klinkt aardig....maar ik heb toch zo mijn twijfels of de film er moet komen.

TwilekPimp

Avatar

Inderdaad, de oude decors en het gevoel dat je naar iets echt kijkt verhoogd echt het gevoel van realisme!

Remco

Avatar

Darkman16 "Terug aliens..."


Ja inderdaad en het vierde deel zou ook weinig CG bevatten :|. Dat hebben ze ook niet echt waargemaakt. Naast het matige verhaal vond ik ook de manier waarop het gefilmd was niet passen bij de eerste drie films. Zelfs de decors waren stukken minder het deed mij allemaal wat kunstmatig aan. In de oude films waren ze bijna altijd echt op locatie en hier was het de helft van de tijd decor of CG.

nieuwslaatste nieuws

meest populair