Meer over Ridley Scott's Alien prequels

Het script is af!

Het LA Times' Hero Complex festival heeft plaatsgevonden afgelopen weekend en regisseur Ridley Scott was aanwezig omdat zijn films Blade Runner en Alien er vertoond werden. Dit leek Collider een mooi moment om hem even aan de tand te voelen over zijn aankomende Alien prequels. Hij bevestigde tijdens dit gesprek nog eens dat de film zich zal gaan richten op de Space Jockey uit het origineel. Dit is het wezen dat Kane (John Hurt) ziet, vlak voordat hij te maken krijgt met een Face Hugger. In april zei Scott hier het volgende al over:

It’s set in 2085, about 30 years before Sigourney [Weaver's character Ellen Ripley]. It’s fundamentally about going out to find out ‘Who the hell was that Space Jockey?’ The guy who was sitting in the chair in the alien vehicle — there was a giant fellow sitting in a seat on what looked to be either a piece of technology or an astronomer’s chair. … [The film] is about the discussion of terraforming — taking planets and planetoids and balls of earth and trying to terraform, seed them with the possibilities of future life.

Deze Space Jockey staat nu dus centraal in de prequels. Het script van John Spaihts is inmiddels af en de film zit momenteel in pre-productie. Dit is geen verrassing; er wordt al een behoorlijke tijd van uit gegaan dat de films zich zouden gaan richten op het wezen. Scott vindt het opmerkelijk dat er in de drie bestaande sequels (Aliens, Alien³ en Alien: Resurrection) niet al is ingegaan op het achtergrondverhaal van de Space Jockey.

Wat betreft de aankondiging dat het zal gaan om meerdere films, legt Scott uit dat de film zich afspeelt lang voor de originele Alien. Er is dus genoeg ruimte voor nieuwe geschiedenis. Daarbij zal de eerste film weer meer vragen oproepen en zal er ook weer behoefte zijn aan een nieuwe film: "Once you learn how the Jockey encountered the aliens, you’ll also want to learn about how he got there..."

Tot slot onthult Scott dat er veel research wordt gedaan op het gebied van terraforming (de mens naar de sterren brengen). Er wordt voor de prequels uitgebreid onderwater-onderzoek gedaan. Wat we hier precies van kunnen verwachten weten we pas eind 2011, want dan moet de eerste prequel uitkomen.



NieuwsFilm

meest populair