Nieuwe film voor Shyamalan?

Wederom zou het een samenwerking worden met Bruce Willis.

Binnenkort brengt regisseur M. Night Shyamalan de film The Last Airbender uit. De film moet zijn imago een beetje oppoetsen, dat diepe krassen opliep na drie als teleurstellend beoordeelde films: The Village, Lady in the Water en The Happening. Daarvoor stond hij vooral bekend als regisseur die voor films zorgde met verrassende plottwists, zoals bij The Sixth Sense en Unbreakable het geval was.

Of zijn imago weer beter wordt, zien we in ieder geval vanaf 19 augustus in de bioscopen (in Amerika al vanaf 1 juli). The Last Airbender is de eerste film van Shyamalan die gebaseerd is op materiaal dat niet van zijn hand komt. Daarnaast is het ook de eerste die bijna volledig steunt op special effects, iets wat tot nu toe ook nog niet héél overdreven aanwezig was in zijn films. Vlak voordat die film uitkomt, probeert de beste man nog een scenario te verkopen dat van zijn hand komt.

Zoals gewoonlijk bij een nieuw scenario van ‘m, heerst er grote geheimhouding. Alleen de grote studiobonzen mogen het scenario lezen, en daarbij moet een assistent van Shyamalan aanwezig zijn. Als men klaar is met lezen, gaat het scenario weer mee terug. Zo probeert de regisseur te voorkomen dat er dingen uitlekken over zijn nieuwste creatie, maar zoals gewoonlijk blijft niet alles geheim.

Van het verhaal, of andere dingen is nog niets bekend. Daar tegenover staat echter wel dat men weet te melden dat er wel grote sterren losjes verbonden zijn met de film. Onder andere Bruce Willis, Gwyneth Paltrow en Bradley Cooper zouden een rol kunnen gaan spelen in de productie. Echter, voordat het zover is moet Shyamalan nog een studio vinden die de film wil betalen. Leek dit in het verleden steeds minder waarschijnlijk te worden bij hoge budgetten, lijkt het er nu op dat het wel weer goed zal komen, vooral dankzij The Last Airbender, waar Paramount vrij veel van lijkt te verwachten.

Of die verwachtingen waargemaakt worden zien we dus vanaf 19 augustus in de bioscopen.



NieuwsFilm

meest populair