The Village (2004)

Their Days Of Peace Are Over (Denmark)

Deze nieuwe film van M. Night Shyamalan begint veelbelovend, maar eindigt zonder die beloftes waar te maken.
play

5,7 details

  • 108 Min
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
108 Min Verenigde Staten

De film vertelt het verhaal van een hechte gemeenschap. De raad van ouderen waarschuwt de inwoners voor de mysterieuze wezens die zich in de bossen rond het dorp schuilhouden. De nieuwsgierige Lucius Hunt is van plan de dorpsgrens te overschrijden en het onbekende te trotseren. Het lijkt er op dat hij met deze daad de toekomst van het dorp voor altijd zal veranderen...

Regie
M. Night Shyamalan
Cast
Joaquin Phoenix, Sigourney Weaver, Bryce Dallas Howard, Jesse Eisenberg, Adrien Brody, William Hurt, Brendan Gleeson, Judy Greer, Michael Pitt, Cherry Jones, Celia Weston, Fran Kranz, Frank Collison, Jayne Atkinson, John Christopher Jones.
Budget
$ 71.682.975
Opbrengst
$ 256.697.520
Release
26.07.2004

Filmtotaal Recensie

Regie: M. Night Shyamalan | Cast: Bryce Dallas Howard (Ivy Walker), Joaquin Phoenix (Lucius Hunt), Adrien Brody (Noah Percy), William Hurt (Edward Walker), Sigourney Weaver (Alice Hunt), e.a.

M. Night Shyamalan vestigde zich als filmer en scenarioschrijver met het succesvolle en bejubelde The Sixth Sense. Hij volgde met twee films die minder bejubeld werden en ook minder succesvol waren, Unbreakable en Signs, die geschreven, geregisseerd en geproduceerd werden door hemzelf. Wat telkens opviel, is dat ergens in elk van zijn werken een onthulling of meerdere onthullingen werden gedaan, die de films gedeeltelijk of geheel op hun kop zetten. Het zijn deze zogenaamde plottwists die Shyamalan tot een beroemd man maakten en die de afgelopen jaren zijn handelsmerk werden. In The Village valt zo’n plottwist dus ook weer te verwachten. Belangrijker echter dan al het gekeuvel over plottwists is de vraag of Shyamalan, die wederom voor zowel script, regie en productie tekende, de juiste keuzes heeft gemaakt bij het schrijven van zijn verhaal.

Aan het einde van de negentiende eeuw leeft een aantal mensen in een afgelegen dorp dat omringd wordt door een bos. Volgens de ouderen van het dorp (die het voor het zeggen hebben) huizen er in het omringende woud levensgevaarlijke beesten. Zolang er echter geen mens een voet zet in het woud, blijven de creaturen in het bos en laten ze de mensen met rust. Dus is het strikt verboden om het bos te betreden, waardoor het dorp compleet afgesneden is van de bewoonde wereld. Lucius Hunt, een stille jongeman, vraagt echter om toestemming om het woud te betreden, opdat hij nieuwe medicijnen en andere benodigdheden kan halen voor het dorp. Hij is er namelijk van overtuigd dat de wezens zijn pure intenties kunnen aanvoelen en hem daarom met rust zullen laten. De dorpsoudsten, waaronder zijn moeder, geven hem echter geen toestemming. Toch loopt hij op een gegeven moment een stukje het bos in, en meteen ziet één van de wezens hem, waarna hij weer terug naar het dorp rent. Vanaf dat moment veranderen er dingen. ’s Nachts lopen de schepsels door het dorp, schilderen rode strepen (rood is de verboden kleur waar iedereen bang voor is omdat het de beesten zou aantrekken) op de deuren en villen dieren. Hoe lang nog komen de mensen er ongeschonden vanaf?

alle artikelen (5)

The Village Nieuwsberichten

Laatste reacties

Tarkus

"...Ondanks dat deze film een cast heeft om U tegen te zeggen, is dit maar een saaie bedoening over de g......"

Olrik

"...The Village is naar mijn mening absoluut geen slechte film waar ik wel redelijk van heb genoten. Di......"

Yor=

"...[quote=weeman]Een interessante film voor het meer ontwikkelde publiek. De sfeer is magnifiek uitg......"

The Village

acties