'The Village' werd bijna verpest door de tenenkrommende prestatie van latere 'Jurassic World'-actrice

'The Village' werd bijna verpest door de tenenkrommende prestatie van latere 'Jurassic World'-actrice

Bryce Dallas Howard speelt de hoofdrol maar niet iedereen is er een fan van.

Het komt natuurlijk wel vaker voor, dat we worden getrakteerd op een sterke film waar een slechte acteerprestatie in verstopt zit. In de ogen van de nodige filmfanaten is dit ook het geval met The Village.

The Village werd gemaakt door M. Night Shyamalan, de regisseur die al eerder pareltjes leverde als The Sixth Sense en Unbreakable. Hij heeft echter ook al diverse 'flops' gemaakt. The Village hangt een beetje tussen beide categorieën in.

Ontvangst
Hoewel veel kijkers wel van de film konden genieten, was lang niet iedereen een fan van Bryce Dallas Howard, die de hoofdrol op zich neemt. Zij kruipt in de huid van Ivy Walker, een blinde vrouw die leeft in een afgelegen dorp dat wordt geteisterd door mysterieuze wezens.

Hoewel er topacteurs in The Village zitten, zoals Joaquin Phoenix, Adrien Brody en William Hurt om er maar een paar op te noemen, verpest Howard het voor de nodige kijkers. Haar vertolking werd bekritiseerd vanwege haar overdreven melodramatische toon en gebrek aan subtiele nuance.

Kritiek
Bioscoopgangers toonden hun ongenoegen en lieten weten dat haar acteerwerk vaak overkwam als geforceerd en onnatuurlijk. Ook filmcritici waren niet overtuigd door de prestatie van de hoofdrolspeelster, die zeiden dat haar acteerstijl afleidde van het verhaal.


Hierdoor werd al snel de link gelegd naar haar vader, de bekende regisseur Ron Howard. Diverse filmfanaten vroegen zich af of Howard, die haar acteer-debut kende met The Village, de rol had weten te bemachtigen dankzij het aanzien dat haar vader heeft in Hollywood.

Einde
Helaas was dit niet het enige puntje van kritiek. In de ogen van de nodige cinefielen begint de film ijzersterk, maar wordt deze alsmaar minder. Ook zorgde het einde voor gefronste wenkbrauwen, aangezien niet iedereen een fan was van de allerlaatste twist.


FilmTotaal-recensent Kaj van Zoelen schreef: "Deze nieuwe film van M. Night Shyamalan begint veelbelovend, maar eindigt zonder die beloftes waar te maken". Om zijn volledige recensie terug te lezen moet je hier klikken.

NieuwsFilm

meest populair