Algemeen

Tinker, Tailor, Soldier, Spy naar het witte doek

Een pak grote namen voor de verfilming van deze klassieke spionageroman!

door Jeffrey op 10.07.2010 om 17:27 in Algemeen
Gary Oldman, Colin Firth, Ralph Fiennes en Michael Fassbender hebben getekend voor een rol in Tinker, Tailor, Soldier, Spy, een film van regisseur Tomas Alfredson (Let the Right One in) gebaseerd op de gelijknamige spionageroman van John Le Carré. Peter Morgan (The Queen) zal het scenario schrijven.

Tinker, Tailor, Soldier, Spy handelt over de jacht op een mol binnen de Britse inlichtingendienst MI6. Eén van de verdachten is Smiley (wellicht gespeeld door Oldman), maar met zijn scherpe geest en vlugge praatjes weet die zich al vlug te redden. Tinker, Tailor, Soldier, Spy is de eerste roman in Le Carré's Karla-trilogie. Als de film een commercieel succes wordt, kunnen we ons dus wellicht aan twee vervolgfilms verwachten.

Tinker, Tailor, Soldier, Spy werd in 1979 door de BBC al eens bewerkt tot een tv-serie. De rol van Smiley werd toen vertolkt door Alec Guinness. De bioscooprelease van de film staat gepland voor 2012.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Galu " Ziezo zo denk ik ook over Shindler's List. Ik durf zelf te wedden dat ik meer 'verstand' heb van films dan jij durft denken.... "


Geen dwaze scheldpartijen aub. Ik vind je beoordeling van Schindler's List ook absoluut vreemd - persoonlijk vind ik het wel goed - maar ik heb je profiel even gecheckt en voor de rest is het wel duidelijk dat je er iets van afweet.

Maar toch lijkt dit mij wel een goede film, Oldman en Fiennes zijn uitstekende acteurs en het verhaal ziet er goed uit.

Galu

Avatar

Ziezo zo denk ik ook over Shindler's List. Ik durf zelf te wedden dat ik meer 'verstand' heb van films dan jij durft denken....

Golden Ghost

Avatar

Ik verheug me hier nu al op. Zeer goed boek en ook een sterke cast. Vooral Oldman and Fiennes vind ik hier perfect voor. Firth kan ik me echter vooralsnog niet helemaal voorstellen hierin.

jacktorrance "Dan heb je niet veel 'verstand' van films. Dat blijkt ook uit het feit dat je Schindler list een 1.0 geeft."

Die film vind ik persoonlijk erg overhyped. Hij is niet beroerd maar zeker niet zo goed als veel mensen hem willen doen voorkomen.

jacktorrance

Avatar

Galu "Zegt me helemaal niks, zelfde voor de cast."


Dan heb je niet veel 'verstand' van films. Dat blijkt ook uit het feit dat je Schindler list een 1.0 geeft.

Galu

Avatar

Zegt me helemaal niks, zelfde voor de cast.

NieuwsFilm

meest populair