Let the Right One In (2008)

Eli is 12 years old. She's been 12 for over 200 years and, she just moved in next door.

Een juweeltje, deze mix van tedere kinderfilm en volwassen horror.
play

7,9 details

  • 115 Min
  • Drama
  • Horror
  • Romantiek
  • Thriller
  • Zweden

Oskar is een 12-jarig jongetje, dat continu wordt geplaagd door twee bullebakken. Op een dag maakt Oskar kennis met zijn nieuwe buurmeisje en de twee worden vrienden. Sinds ze naast Oskar en zijn familie is komen wonen, sterven plotseling een hoop mensen, maar niemand weet waarom, behalve Oskar, die een geheim van zijn buurmeisje weet.

Alt titel
Låt den rätte komma in
Regie
Tomas Alfredson
Cast
Cayetano Ruiz, Peter Carlberg, Lina Leandersson, Kåre Hedebrant, Mikael Rahm, Per Ragnar, Ika Nord, Henrik Dahl, Karin Bergquist, Karl-Robert Lindgren, Anders T. Peedu, Johan Sömnes, Mikael Erhardsson, Patrik Rydmark, Pale Olofsson.
Budget
$ 4.000.000
Opbrengst
$ 10.785.801
Release
26.01.2008
Release NL
28.01.2008
Release DVD
08.09.2009

Filmtotaal Recensie

Regie: Tomas Alfredson | Cast: Kåre Hedebrant (Oskar), Lina Leandersson (Eli) e.a. | Speelduur: 114 minuten | Jaar: 2008

Het heeft even geduurd, maar eindelijk krijgt het Zweedse meesterwerk Let the Right One In een landelijke release in Nederland. Vorig jaar januari was de film al in Rotterdam op het IFFR te zien, vijftien maanden later krijgt iedereen de kans. In die tijd bouwde de film een flinke reputatie op, won heel wat festivalprijzen en volgens sommigen behoort de film nu al tot de Europese genrecinemaklassiekers. Ondanks deze betiteling is het overigens geen film die zich makkelijk in een bepaald genrehokje laat stoppen, zo veelzijdig is dit juweeltje. Het is in zekere zin wel een horrorfilm, maar tegelijkertijd zoveel meer dan dat.

Oskar is een eenzame twaalfjarige jongen van gescheiden ouders die dagelijks belaagd wordt door een stel pestkoppen. Op een avond verschijnt Eli op de binnenplaats van het appartementencomplex waar Oskar woont. Zij waarschuwt hem uit haar buurt te blijven, maar daar luistert Oskar niet naar. Ook het feit dat hij haar nooit in het daglicht ziet en dat ze er nogal bleekjes bijloopt, schrikt hem niet af en er ontstaat een vertederende kameraadschap.

videotrailers & clips

alle artikelen (8)

Let the Right One In Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Mr. Hulot

"...Prachtige film, ik kan het niet beter zeggen dan de recensie. Eén minpunt: de muziek is lelijk "mooi......"

Frietgezicht

"...[quote=Banned]O+[/quote] haha wat een joker he..."

Banned

"...[quote=Tarkus]Ik vond deze film bijzonder saai. Hoewel ik een liefhebber ben van de Scandinavische......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Let the Right One In

acties