Tom Cruise's rol in Mission Impossible IV kleiner

De acteur wordt gedegradeerd tot een mentor-type en een jongere acteur krijgt de kans uit te blinken.

Vorige maand werd bekend gemaakt dat het scenario voor de vierde Mission Impossible-film van de hand van Josh Applebaum en Andre Nemec af was, en dat de film eraan zou komen. De film, die door Brad Bird geregisseerd zal worden, krijgt echter een aantal veranderingen.

Het was oorspronkelijk gewoon de bedoeling dat Tom Cruise de hoofdrol zou spelen in deze film, maar een tijdje geleden kwam de film Knight and Day uit, waarin hij de hoofdrol speelt. Die film deed het teleurstellend in de box-office: met een budget van 107 miljoen heeft de film tot nu toe maar 61,8 miljoen dollar binenngehaald (en dat na een maand in de bioscopen). Nu lijkt het er echter op dat de rol van Cruise aanzienlijk verminderd gaat worden.

Diens personage, Ethan Hunt, zou namelijk gedegradeerd worden tot een mentortype, en een nieuw, jonger (en goedkoper) personage moet de volgende actieheld worden. Deadline berichtte het volgende daarover.

I hear the script that came in is very good, but the studio is still trying to figure out the budget as well as Cruise’s role in light of the lackluster Knight And Day grosses. There’s talk that Tom’s character will mentor a young operative this time out if the pic proceeds.

Het lijkt er dus op dat de studio in de toekomst een jongere acteur wil in de film, die het maken van de film wat goedkoper moet maken.



NieuwsFilm

meest populair