Tom Cruise, doldwaze actie en een plot dunner dan de zool van een teenslipper leveren pretentieloos vermaak op.
play

5,7 details

  • 109 Min
  • Actie
  • Komedie
  • Thriller
  • Verenigde Staten
109 Min Verenigde Staten

Knight & Day gaat over een eenzame vrouw (Diaz) wiens ogenschijnlijk onschuldige blind date haar leven op kop zet wanneer een superspion (Cruise) haar meeneemt op een gewelddadige wereldreis om een batterij te beschermen die de sleutel bevat tot een oneindige krachtbron.

Alt titel
Trouble Man
Regie
James Mangold
Cast
Tom Cruise, Cameron Diaz, Gal Gadot, Viola Davis, Paul Dano, Maggie Grace, Peter Sarsgaard, Marc Blucas, Jordi Mollà, Celia Weston, Jack O'Connell, Lennie Loftin, Dale Dye, Falk Hentschel, Rich Craig.
Budget
$ 117.000.000
Opbrengst
$ 261.930.431
Release
23.06.2010
Release NL
15.07.2010
Release DVD
23.11.2010

Filmtotaal Recensie

Regie: James Mangold | Cast: Tom Cruise (Roy Miller), Cameron Diaz (June Havens), Peter Sarsgaard (Fitzgerald), Paul Dano (Simon Feck), Jordi Mollà (Antonio), Marc Blucas (Rodney), Maggie Grace (April Havens) e.a. | Speelduur: 109 minuten | Jaar: 2010

zou wel eens één van de vermakelijkste popcornfilms kunnen zijn die deze zomer de bioscopen in razen. Met een onaflatende stroom aan doldwaze actie, een plot dunner dan de zool van een teenslipper én met sterren als Tom Cruise en Cameron Diaz in de hoofdrol, is een portie pretentieloos vermaak in ieder geval niet af te wenden. Mocht het je buiten dus te warm worden, dan valt er in de bioscoop volop te genieten van een flinke dosis achtervolgingen, exploderende auto’s en een stel losgeslagen stieren.

June Havens heeft geen idee wat voor wending haar leven zal nemen wanneer ze de charmante Roy Miller ontmoet. Op het vliegveld lopen de twee elkaar tegen het lijf en na een korte flirt blijkt heel toevallig dat ze dezelfde vlucht nemen. Gek genoeg is het vliegtuig maar met een handjevol mensen gevuld. Terwijl June zichzelf op het toilet moed aan het inpraten is om de flirt vooral voort te zetten, moordt Roy ondertussen koelbloedig alle passagiers en crewleden uit. Het vliegtuig stort neer in een maïsveld en vanaf dat moment wordt het tweetal onophoudelijk als wild opgejaagd. Roy is namelijk een spion en in het bezit van een zeer gewild object. In een poging om de jonge uitvinder van dit apparaatje te beschermen, rennen Roy en June vervolgens de hele wereld over om de FBI en een Spaanse misdadiger af te schudden.

videotrailers & clips

alle artikelen (9)

Knight and Day Nieuwsberichten

Laatste reacties

Bartelo

"...Kan meestal Tom Cruise juist niet waarderen, maar in deze film samen met Cameron Diaz dus wel. Het v......"

Goov25

"...Slechte film. Twee stevige namen met matig acteerspel, kijkbare actie maar een vaag verhaal met plat......"

Shryce

"...Ik heb 't geprobeerd, maar ik kan zo veel Cameron Diaz niet verdragen hoor. Bovendien raakt 't verh......"

Knight and Day

acties