Algemeen

Pixar stapt van Cars over naar Planes

De spin-off moet de allereerste straight-to-dvd film van Pixar gaan worden.

door Jan-Peter Rook op 15.07.2010 om 14:54 in Algemeen
Pixar heeft in het verleden gespeeld met het idee om straigh-to-dvd sequels te gaan maken, met name bij Toy Story 2. Dit gebeurde destijds (godzijdank) niet, maar het is opvallend om te zien dat de studio de laatste tijd heel erg leunt op franchises en personages die intussen bewezen hebben dat ze geld opbrengen. Het zat er dus in dat ze dit ooit nog eens zouden gaan uitbuiten aan de hand van talloze straight-to-dvd projecten. Dit zijn over het algemeen sequels/spin-offs die zich niet kunnen meten met de kwaliteitsfilms die in de bioscopen te bewonderen zijn. Disney is hier het absolute bewijs van.

Maar Pixar, een instantie die toch wel algemeen bekend staat om haar kwaliteit, lijkt nu ook overstag te gaan. Het eerste project wordt hoogstwaarschijnlijk Planes, een semi-sequel op en spin-off van Cars. Movieline komt met dit bericht en vermeldt daarbij dat de beslissing genomen is om mee te profiteren van de enorme direct-to-video markt.

Dit staat dus los van het geplande Cars 2, die uit moet gaan komen in 2011.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

geertvdheide

Avatar

SilentSimon "Alsof de films van Disney die gelijk uitkomen op DVD altijd slecht zijn....

Aladdin 2
Lion King 2 en 3
Dat zijn toch nog best goede films anders."

Galu "Jaa dat wel maar dat waren ook de enigste goeie van die reeks..."

De direct-to-dvd films van Disney zijn niet zozeer slecht, maar toch zeker een tandje minder dan de "grote" films. Echt een probleem is dit niet, want de bioscoop-films worden ook alsnog gewoon gemaakt, en die zijn ook bij Disney altijd van prima niveau gebleven. Zolang er één of enkele toppers per jaar bij zitten bij Pixar, net als ze nu al doen, dan hoor je mij niet klagen. Vooral voor ouders en kinderen zijn wat extra films nooit verkeerd.

Galu

Avatar

Jaa dat wel maar dat waren ook de enigste goeie van die reeks... Maar ja we zullen afwachten wat pixar brengt. Maar ik snap nog steeds niet dat John Lasseter hier geen stokje voor stak...

SilentSimon

Avatar

Galu "Nee neee neeee Zeg dat dit niet waar is... Pixar zit hier zeker niet achter. Komaan zeg 'Planes' Disney zou hier inderdaad me afkomen maar pixar?? Dit gaat fouten lopen..."


Alsof de films van Disney die gelijk uitkomen op DVD altijd slecht zijn....

Aladdin 2
Lion King 2 en 3
Dat zijn toch nog best goede films anders.

Galu

Avatar

Nee neee neeee Zeg dat dit niet waar is... Pixar zit hier zeker niet achter. Komaan zeg 'Planes' Disney zou hier inderdaad me afkomen maar pixar?? Dit gaat fouten lopen...

ThomasG

Avatar

Disney heeft tegenwoordig een flinke vinger in de pap bij Pixar als het gaat om distributie, marketing het zou me niet verbazen als de geldwolven bij Disney hier achter zitten...maar goed, geld stinkt niet zullen we maar zeggen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair