Cars 2 (2011)

Going where no car has gone before.

Teleurstellend vervolgdeel is eerder een doorsnee spionagethriller dan de warme Pixarfilm waar iedereen op hoopte.
play

5,9 details

  • 106 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Sport
  • Verenigde Staten
106 Min Verenigde Staten

Werk aan het vervolg op de Pixar-film Cars begon al in 2006, toen regisseur John Lasseter bezig was met de promotietour van de eerste film in Europa. Toen bedacht hij het verhaal, dat wederom Lightning McQueen en Mater volgt. In deze film reizen ze naar Japan en Europa voor hun eerste grote Grand Prix, maar zoals te verwachten valt lopen ze meteen tegen problemen aan. Niet alleen moet Mater de snelste auto ter wereld assisteren, maar daarnaast raakt hij betrokken bij een internationaal spionagecomplot, waardoor hij het moeilijk krijgt. Cars 2 is de eerste film voor Pixar om zeer slecht beoordeeld te worden door filmcritici. Op RottenTomatoes is het de eerste film die de status ‘rotten’ krijgt. Met een percentage van 33% gebaseerd op 141 recensies, valt de film bij critici dus vies tegen. Zo had Mary Pols in haar recensie voor TIME Magazine het volgende te zeggen: A Pixar movie is always lively, and this might be the studio's liveliest (and loudest) yet — but its leanest in terms of warmth and heart. The movie coasts on endless puns and visual gags.

Alt titel
Cars 2 3D
Regie
John Lasseter
Brad Lewis
Cast
Michael Caine, Owen Wilson, John Turturro, Thomas Kretschmann, Bonnie Hunt, Franco Nero, Emily Mortimer, Larry The Cable Guy, Eddie Izzard, Joe Mantegna, Peter Jacobson, Peter Jacobson, Darrell Waltrip, Brent Musburger, David Hobbs, Patrick Walker.
Budget
$ 200.000.000
Opbrengst
$ 559.852.396
Release
16.06.2011
Release NL
07.07.2011
Release DVD
15.11.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: John Lasseter en Brad Lewis | Stemmencast: Owen Wilson (Lightning McQueen), Larry the Cable Guy (Mater), Michael Caine (Finn McMissile), Emily Mortimer (Holley Shiftwell), e.a. | Speelduur: 106 minuten | Jaar: 2011

In de regel zijn vervolgdelen slechter dan hun voorgangers. Pixar kwam vorig jaar met een van de uitzonderingen. Het derde deel in de Toy Story-reeks werd een van de beste animatiefilms die de studio voortbracht. Helaas is het vervolg op Cars, toch al een van de mindere Pixarfilms, ronduit teleurstellend.

Niet dat het eerste deel echt slecht was, maar hij kwam voor Pixarbegrippen gemakzuchtig en ondoordacht over. De nostalgische moraal stond af en toe haaks op de flitsend in beeld gebrachte, moderne races, waardoor de uiteindelijke boodschap lang niet zo overtuigend en verwarmend was als in andere Pixarfilms. Groot voordeel was dat de personages goed waren uitgewerkt en dat de film vol zat met slimme grappen en details.

videotrailers & clips

alle artikelen (23)

Cars 2 Nieuwsberichten

Laatste reacties

Maxxie03

"...Jammer dat mensen geen eigen mening hebben en een film slecht vind als film recensenten dat zeggen......."

benjamin

"...De eerste rotten film van Pixar, maar om eerlijk te zijn heb ik al slechtere animatiefilms te zien......."

JamesBond

"...Ronduit teleurstellend? Ik zelf vind deze beter dan "Cars". Een goed spionage verhaal waar ook Takel......"