Cars 2 is Pixars allereerste rotte tomaat

De sequel tikt momenteel een vrij beroerde 33 % aan op RT.

De films van Pixar konden tot nu toe altijd op lovende reacties rekenen, zo ook op de bekende website Rotten Tomatoes. Met elke film die wordt uitgebracht wordt de lat steeds weer wat hoger gelegd en het is dan ook niet gek dat elke nieuwe Pixar film gepaard gaat met enorm hooggespannen verwachtingen. Het jaar 2011 lijkt echter een negatieve mijlpaal te worden in de geschiedenis van de filmstudio, aangezien Cars 2 de eerste film is die tegen negatieve kritieken oploopt. De sequel op Cars (2006) staat op RT momenteel op een niet al te beste 33 % en valt toch echt onder het rijtje 'rotten'.

Dit neemt overigens niet weg dat de film het waarschijnlijk prima gaat doen in de box-office. De kinderen zullen er ongetwijfeld massaal op af komen. De critici, daarentegen, zijn er totaal niet over te spreken. Schijnbaar kan Pixar dus ook wel eens de plank misslaan. Is Pixar met Cars 2 simpelweg te commercieel bezig? Of heeft co-regisseur John Lasseter, tevens de grote baas bij de studio, het simpelweg te druk gehad om een kwaliteitsproduct neer te zetten? Hij zei onlangs het volgende:

I’m the chief creative officer of Pixar Animation Studios, Walt Disney Animation Studios, and Disney Toon Studios, and I’m the principal creative advisor for Walt Disney Imagineering, where I go over there and help create rides and attractions and shows. Each one of those is a full-time job, and then on top of that I’m directing a movie, which is more than a full-time job.

Hopelijk loopt het anders met de geplande Monsters Inc. sequel. Zo niet, dan zouden ze er bij Pixar goed over moeten nadenken om toch weer meer de nadruk te leggen op originele projecten als Up (2009) en het aankomende Brave. Maar ja, Toy Story 3 was dan wel weer heel erg goed...



NieuwsFilm

meest populair