Algemeen

The Riddler in Batman 3?

En Joseph Gordon-Levitt wil daadwerkelijk de rol op zich nemen.

door Jim Pedd op 21.07.2010 om 17:27 in Algemeen
Een tijd geleden ging het verhaal dat Joseph Gordon-Levitt mogelijkerwijs de rol van de Riddler zou spelen in Batman 3. Nu lijkt het erop dat het gerucht misschien zo gek niet was.

Het blijkt namelijk dat in een casting-grid (leggen we zo uit) The Riddler staat genoemd als personage in de volgende film van Christopher Nolan. Het blijkt ook dat de acteur die bij het personage staat genoemd daadwerkelijk Gordon-Levitt is, hij staat blijkbaar opgeschreven als "interested".

Het casting-grid is min of meer een document waarin gegevens staan over welke rollen er gecast moeten worden voor een project en welke acteurs op de lijst staan als mogelijkheid voor die rollen. Die gegevens worden gebruikt als planningshulpmiddel door productiebedrijven en agentschappen in de filmindustrie.

Ondanks dat Gordon-Levitt erop staat wil dat niet zeggen dat hij de rol zal spelen. Hij is enkel geïnteresseerd in de rol, dus dat betekend dat hij samen met andere acteurs auditie zal doen voor de rol. Daarnaast hoeft het nog niet eens zo te zijn dat de Riddler daadwerkelijk in de film voorkomt, maar het is nu wel een stuk waarschijnlijker geworden.

Vooralsnog heeft Batman 3 nog geen Nederlandse releasedatum. De Amerikaanse is 20 juli 2012.

50 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ghossler

Avatar

Oeh vet:D ben erg benieuwd naar batman 3, zal proberen om mijn verwachtingen niet al te hoog te houden, want geen 1 film of batman film zal the dark knight kunnen evenaren. En sinds the dark knight en inception ben ik een mega fan geworden van nolan:D hijs gwoon geniaal! en als joseph levitt wordt gecast voor de riddler is het helemaal top:D maar ik denk eerlijk gezegd niet helemaal overtuigd van hem als een weirdo gekko riddler spelen maar sinds 500 days of summer en inception... vind ik hem een goede acteur Smiley face dus kom maa rop met batman 3:D

Steve-O

Avatar

esteban "Sinds 2004 stond ik al achter de uitspraak dat Joseph Gordon-Levitt tot één van de grootste talenten van z'n generatie hoort. Z'n komisch talent (timing is weinigen gegeven) werd al eerder bevestigd. Maar in 'Mysterious Skin' gaf hij een prestatie om U tegen te zeggen, ook in 'Brick' zagen we op een geheel andere manier hetzelfde niveau. De jongeman stelde me sindsdien nog nooit teleur en ook '(500) Days of Summer' was de zoveelste bevestiging van deze talentenbrok. (GI Joe niet gezien)

Joseph lijkt inderdaad op Heath Ledger, maar ik blijf er tegen dat hij (zoals zovelen willen) de rol van 'The Joker' overneemt. 'The Riddler' mag dan wel verschillend zijn (zoals enkele posts hoger beschreven), in de grote lijnen zorgen ze wel voor gelijkaardige situaties en karaktertrekken, het leunt wat te dicht tegen elkaar aan. Ledger/Joker, Levitt/Riddler. Geen seconde twijfel ik aan het feit dat er een bijzondere prestatie uit voort zal komen, toch heb ik andere voorkeuren.

Misschien een vreemde keuze, maar sinds ik Adrien Brody in Oxygen (ondermaatse film, fijne vertolking) bezig gezien heb, ben ik ook z'n andere werk nog eens gaan scannen ... die man lijkt me per-fect. Hij kan een fantastische rol met 'n hoekje af neerzetten en weet (bovenal!) gewicht in de schaal te leggen."

Ik ben het grotendeels met je eens. Alleen zie ik liever Brody niet in Batman 3;) Er komt natuurlijk weer een nieuwe vrouwelijke rol (please géén Talia!!!) en ik zou Charlize Theron heel graag in Batman 3 willen zien:Y Mooie vrouw en héle goeie actrice. Rachel Weisz en Helena Bonham Carter zou ik ook wel willen zien in B3. Niet allemaal natuurlijkO+ JGL lijkt me de perfecte keus als de Riddler maar dan kom ik uiteindelijk ook uit op wat jij daarover hebt gezegt.. Hush, Deadshot en Hugo Strange lijken we anders ook goede villains.

esteban

Avatar

Sinds 2004 stond ik al achter de uitspraak dat Joseph Gordon-Levitt tot één van de grootste talenten van z'n generatie hoort. Z'n komisch talent (timing is weinigen gegeven) werd al eerder bevestigd. Maar in 'Mysterious Skin' gaf hij een prestatie om U tegen te zeggen, ook in 'Brick' zagen we op een geheel andere manier hetzelfde niveau. De jongeman stelde me sindsdien nog nooit teleur en ook '(500) Days of Summer' was de zoveelste bevestiging van deze talentenbrok. (GI Joe niet gezien)

Joseph lijkt inderdaad op Heath Ledger, maar ik blijf er tegen dat hij (zoals zovelen willen) de rol van 'The Joker' overneemt. 'The Riddler' mag dan wel verschillend zijn (zoals enkele posts hoger beschreven), in de grote lijnen zorgen ze wel voor gelijkaardige situaties en karaktertrekken, het leunt wat te dicht tegen elkaar aan. Ledger/Joker, Levitt/Riddler. Geen seconde twijfel ik aan het feit dat er een bijzondere prestatie uit voort zal komen, toch heb ik andere voorkeuren.

Misschien een vreemde keuze, maar sinds ik Adrien Brody in Oxygen (ondermaatse film, fijne vertolking) bezig gezien heb, ben ik ook z'n andere werk nog eens gaan scannen ... die man lijkt me per-fect. Hij kan een fantastische rol met 'n hoekje af neerzetten en weet (bovenal!) gewicht in de schaal te leggen.

B@chelor

Avatar

Na het zien van Inception, ben ik overtuigd dat Joseph G.L. deze rol wel aan zou kunnen.

leidenaar

Avatar

monsieurgeertmans "Vond je hem irritant omdat hij slecht acteerde of vond je zijn character irritant? Als het het laatste is dan heb je toch met een goede acteur te maken ;)"


Haha zijn karakter ja,maar bedoel dat ik bang zou zijn dat zijn Riddler-rol erop zou lijken,een irritante badguy die je liever niet in beeld ziet maakt een film er niet beter op haha.

monsieurgeertmans

Avatar

leidenaar "Hoop het juist niet,ik vond hem in The Wire zwaar irritant(hoewel ik op het laatst toch medelijden met hem kreeg toen) maar heb geen zin in een Riddler die ik weer irritant vind."


Vond je hem irritant omdat hij slecht acteerde of vond je zijn character irritant? Als het het laatste is dan heb je toch met een goede acteur te maken ;)

Agoce

Avatar

Tako "Houden we het een beetje gezellig?"

en dat zeg je tegen Visualcatch ?
Zeg dat maar tegen Leidenaar :/

leidenaar

Avatar

patrick88 "Dat zou zeker een goede zijn.. ook gekeken hoe hij zijn rol speelde in The Wire.. Geweldig..
Ik denk dat hij zeker een goede zou kunnen zijn voor de rol van The Riddler (als die er komt)"


Hoop het juist niet,ik vond hem in The Wire zwaar irritant(hoewel ik op het laatst toch medelijden met hem kreeg toen) maar heb geen zin in een Riddler die ik weer irritant vind.

benjamin

Avatar

Galu "Oke net terug van Inception en Joseph Gorden moet The Ridler spelen helemaal overtuigt!!"


Helemaal mee eens, die gast is geweldig in Inception (nu ja, de hele cast eigenlijk maar toch). En Nolan werkt wel eens vaak meerdere keren samen met dezelfde acteurs (Bale, Murphy, Caine), dus laat ons hopen.

Tako

Avatar

Visualcatch "Zeg Leidenaar, een paar puntjes:

1. Niet de vriendengroep maar het merendeel van de mensen op fora en waarschijnlijk ook mensen buiten het internet.
2. Het valt mij op dat je wel vaker stomme reactie's geeft op berichten en dat ze vaak ook geen onderliggende gedachten hebben. Kap daar eens mee.
3. Als je niet kan zien dat die 2 ook maar voor een procent op elkaar lijken snap ik niet dat je naar films kijkt want dan ben je namelijk gewoon stekeblind.


FILMTOTAAL, DOE ER WAT AAN. :D"

Houden we het een beetje gezellig?

wla

Avatar

In elke Batman-film van Nolan zijn er altijd 2 badguys geweest (deel 1: scarecrow & ra's al ghul. Deel 2: De joker & two-face).

Benieuwd wie de 2e (en minder belangrijke) badguy gaat zijn.

patrick88

Avatar

monsieurgeertmans "James Ransone uit de serie Generation Kill lijkt me wel een geschifte/geschikte rol voor the riddler."

Dat zou zeker een goede zijn.. ook gekeken hoe hij zijn rol speelde in The Wire.. Geweldig..
Ik denk dat hij zeker een goede zou kunnen zijn voor de rol van The Riddler (als die er komt)

Ereptile

Avatar

dikkieD " Maar als de film over The riddler gaat is de kans ERG groot dat Robin hier ook in voorkomt althans heb ik liever Nightwing maar goed we kijken wel hoe het allemaal zit in de komende maand(en)"


Gelukkig zei Nolan volgens mij dat Robin nog NIET in de series zou komen zolang hij zou regisseren...Misschien dat hij dat nu wel toelaat?

En Joseph Gordon-Levitt als The Riddler lijkt me juist enorm vet :D

Marcade

Avatar

I denk niet dat Nolan Robin in de film brengt. Nolan heeft met 1 en 2 nu een goede basis voor batman gelegd; denk niet dat die nu alsnog iets 'groots' als een Robin gaat introduceren. Dan is die alleen al aan een goede introductie de helft van de film kwijt; of hij introduceert robin in 5 minuten en dat is gewoon waardeloos. Ik will niet een Batman Forever .. Batman & Robin herhaling ..

Daarnaast hoop ik niet dat the Riddler door Levitt en ZEKER niet door Depp word gespeeld. Waarom niet? Omdat iedereen dat blijkbaar verwacht/hoopt. Ergens hoop ik op een minder bekende acteur waarbij Nolan gewoon 't beste eruit haalt wat je niet verwacht.

dikkieD

Avatar

dakai-world "Yes, eindelijk Batman 3 wordt eindelijk het leven in geblazen, ik ben eigenlijk meer een voorstander voor The Redhood, kortweg omdat ik weet dat Nolan er zoiezo een prachtig verhaal uit kan stampen maak ik me er geen zorgen over tegen wie de vleermuizen man nu moet gaan bestrijden!"


The Red Hood ? Nolan zei al dat niemand Heath Ledger kan vervangen en dan kom jij met The Red Hood ? rofl zet je feiten aub recht Smiley face

Voor mensen die het niet begrijpen in de comic reeks was The Red hood in werkelijkheid The Joker, dakai heeft waarschijnlijk de anime film ''Batman under the Red Hood'' gezien.

Maar als de film over The riddler gaat is de kans ERG groot dat Robin hier ook in voorkomt althans heb ik liever Nightwing maar goed we kijken wel hoe het allemaal zit in de komende maand(en)

ThomasG

Avatar

Om even de "2 mannen lijken op elkaar" battle van de dames boven me te onderbreken...

Nolan heeft z'n cast altijd zwaar op orde, Er was destijds bij het casten van Ledger een hoop negatieve buzz(Ik kan me nog een hoop tot Joker gephotoshopte Brokeback Mountain covers herinneren), in de praktijk bleek echter dat de rol hem op het lijf geschreven was..wie het ook word, Nolan weet donders goed wat ie doet.

filmgast

Avatar

leidenaar "Algemeen bekend,oh joh,in jou vriendengroep zeker?"


Zeg Leidenaar, een paar puntjes:

1. Niet de vriendengroep maar het merendeel van de mensen op fora en waarschijnlijk ook mensen buiten het internet.
2. Het valt mij op dat je wel vaker stomme reactie's geeft op berichten en dat ze vaak ook geen onderliggende gedachten hebben. Kap daar eens mee.
3. Als je niet kan zien dat die 2 ook maar voor een procent op elkaar lijken snap ik niet dat je naar films kijkt want dan ben je namelijk gewoon stekeblind.


FILMTOTAAL, DOE ER WAT AAN. :D

Windblade

Avatar

Joseph Gorden lijkt me inderdaad wel een geschikt voor die rol, maar na die posters van een tijd terug, en hem kennend uit onder andere Doctor Who denk ik nog steeds dat David Tennant The Riddler ook wel goed kan neerzetten.

Galu

Avatar

Oke net terug van Inception en Joseph Gorden moet The Ridler spelen helemaal overtuigt!!

Thiver

Avatar

skullsplitter "Hoe langer hoe meer idd..."

Als je erop gaat letten wordt je helemaal gek. Mijn tweede keer (500) Days of Summer kon ik nauwelijks een scène zien zonder dat deze gelijkenis me afleidde.

Decepticon

Avatar

Proxima "Misschien een tip voor filmtotaal.
Als je nu op de naam van de acteur/actrice klikt krijg je een lijst met de films van de desbetreffende persoon.
Ook wel leuk zou zijn als er een foto bij zou staan, ik ken ze allemaal niet bij naam, zijn er wel meer denk ik.

Klikt eigenlijk wel heel logisch."
Hoewel ik het met je eens ben, want er is ook vaker om gevraagd, kun je ook het IMDB profiel aanklikken, dan zie alle desbetreffende info.
Maar een foto is idd erg welkom, is ook weer wat meer filmTOTAAL!

Proxima

Avatar

Misschien een tip voor filmtotaal.
Als je nu op de naam van de acteur/actrice klikt krijg je een lijst met de films van de desbetreffende persoon.
Ook wel leuk zou zijn als er een foto bij zou staan, ik ken ze allemaal niet bij naam, zijn er wel meer denk ik.

Klikt eigenlijk wel heel logisch.

Ziiya

Avatar

Ben ik de enige die hoopt dat er 2 villians komen en dat dan de tweede Poison Ivy word.. ;)

leidenaar

Avatar

Agoce "Wat zit je te zeiken het is gewoon algemeen bekend dat ze opelkaar lijken, wel kinderachtig van je dat je zo denigrerend tegenover my zit te praten :/"


Algemeen bekend,oh joh,in jou vriendengroep zeker?

Decepticon

Avatar

Muufley "Ga toch lopen met zo'n commentaar, dit draagt bij tot niets."
Dat vind ik nou ook, Leidenaar moet misschien ff naar de oogarts, want wie niet ziet dat die 2 op elkaar lijken........O+

Decepticon

Avatar

monsieurgeertmans "Ik hoop het toch niet. Veel mensen zullen het wel niet met me eens zijn maar zo'n talent vind ik het nou ook weer niet. Hij kan de excentrieke rollen misschien goed neerzetten maar ik vind zijn serieuzere rollen, waar hij toch wat subtieler hoort te zijn helemaal niet zo supersterk. Daar komt nog eens bij dat ik nu ook wel genoeg Depp heb gezien in al die Burton en pirates films. Denk dat ik veel moeite zou hebben om Depp als the Riddler te zien en niet als weer een exentrieke Depp."
Ik ben het wel met je eens hoor! Ik ben helemaal geen fan van Depp.
Het is een wel een goed acteur, maar alsjeblieft geen Depp als Riddler, dan hebben ze aan Levitt een veel betere.
Ik hoop dat hij de Riddler gaat spelen in de 3e Batman.

stjanus

Avatar

Gewoon de Heer Depp als the riddler,
perfecte combi!

wallace

Avatar

De Riddler als villian. Dat klinkt wel goed,
Mr Nolan zou er vast wel een goeie villian van maken.

Muufley

Avatar

leidenaar "Oh?Das jouw mening dan he,of je bedoeld dat ze allebei een neus hebben,2 ogen en zelfs 2 oren?
En 1 voorhoofd,1 mond,tja ze hebben zat van elkaar weg ja!"


Ga toch lopen met zo'n commentaar, dit draagt bij tot niets.

transp

Avatar

Hij is enkel geïnteresseerd in de rol, dus dat betekend

Au! *betekent

Wexxle

Avatar

fokkeyou "Lijkt me een goede keuze voor de rol. Andere acteurs die ook kans maken lijken me Michael C. Hall (Dexter) en Guy Pearce, met wie Nolan al eerder werkte aan Memento."

Wow, Michael C. Hall... Ik ben wel benieuwd wat voor rol hij zou wegzetten.

B@chelor

Avatar

leidenaar "Oh?Das jouw mening dan he,of je bedoeld dat ze allebei een neus hebben,2 ogen en zelfs 2 oren?
En 1 voorhoofd,1 mond,tja ze hebben zat van elkaar weg ja!"


HAHAHA

skullsplitter

Avatar

Agoce "Wel toevallig dat het lookalikes zijn van elkaar (Ledger en Levitt)

afbeelding"


Hoe langer hoe meer idd...

Agoce

Avatar

leidenaar "Oh?Das jouw mening dan he,of je bedoeld dat ze allebei een neus hebben,2 ogen en zelfs 2 oren?
En 1 voorhoofd,1 mond,tja ze hebben zat van elkaar weg ja!"

Wat zit je te zeiken het is gewoon algemeen bekend dat ze opelkaar lijken, wel kinderachtig van je dat je zo denigrerend tegenover my zit te praten :/

leidenaar

Avatar

Agoce "Wel toevallig dat het lookalikes zijn van elkaar (Ledger en Levitt)

afbeelding"


Oh?Das jouw mening dan he,of je bedoeld dat ze allebei een neus hebben,2 ogen en zelfs 2 oren?
En 1 voorhoofd,1 mond,tja ze hebben zat van elkaar weg ja!

Agoce

Avatar

Wel toevallig dat het lookalikes zijn van elkaar (Ledger en Levitt)

afbeelding

B@chelor

Avatar

Hmmmm..dat lijkt wel wat.

En niet die Mr. Reese uit TDK; straalde naar mijn mening niks uit. Ken die kerel niet eens.

GalO

Avatar

The riddler moet gewoon de speler die Mr. Reese speelde in the dark knight.

vond het geen slechte speler en is een leuke connectie weer met the dark knight

leidenaar

Avatar

Ik vind The Riddler en The Joker in niks op elkaar lijken,behalve dat t allebei badguys zijn en niet sporen,maar The Joker is een veel vetter karakter,ik vond The Riddler in de tekenfilms altijd al stuk saaier,en ook Jim Carrey heeft het karakter voor me verpest,maar ben benieuwd.

SJRSVLDT

Avatar

Havoc "The Riddler pleegt zijn vergrijp maar laat altijd raadsels achter voor Batman om zo steeds dichter bij hem te komen. Hij kickt op moeilijke raadsels die niet opgelost lijken te worden, mits je geniaal kunt denken. Joker is heel impulsief en doet meestal wat hem op dat moment leuk lijkt terwijl bij the Riddler alles, maar dan ook alles gepland is."


Mag ik u hartelijk bedanken;)

Havoc

Avatar

The Riddler pleegt zijn vergrijp maar laat altijd raadsels achter voor Batman om zo steeds dichter bij hem te komen. Hij kickt op moeilijke raadsels die niet opgelost lijken te worden, mits je geniaal kunt denken. Joker is heel impulsief en doet meestal wat hem op dat moment leuk lijkt terwijl bij the Riddler alles, maar dan ook alles gepland is.

SJRSVLDT

Avatar

Ik ben niet bekend met de vijanden van Batman, naast The Joker(en ja, daar kom ik gewoon voor uit:P) maar lijkt The Riddler niet een beetje op The Joker? Als ik zo dingen lees dan komt dat namelijk wel zo over. Misschien dat iemand mij een beetje kan helpen aan goede informatie?:}

Galu

Avatar

The riddler ja? Maar Gorden hmm... We zullen zien.

filmgast

Avatar

Joseph Gordon ontpopt zich tot een erg goede acteur en nadat hij door fans was beschouwd als opvolger voor Heath als The Joker kan hij zich misschien alsnog bewijzen in de rol van The Riddler. Met Nolan ben ik sowieso niet bang, als hij het aandurft om een deel 3 te maken dan gaat die waarschijnlijk The Dark Knight zelfs overstijgen.

monsieurgeertmans

Avatar

stefanm "Na de epische vertolking van Ledger blijf ik toch hopen en vinden dat er maar 1 man zowel de Riddler kan spelen als Ledger kan overtreffen en dat is Johnny Depp. Ben niet eens bijzonder fan van de man maar weirdo's spelen doet ie als geen ander."


Ik hoop het toch niet. Veel mensen zullen het wel niet met me eens zijn maar zo'n talent vind ik het nou ook weer niet. Hij kan de excentrieke rollen misschien goed neerzetten maar ik vind zijn serieuzere rollen, waar hij toch wat subtieler hoort te zijn helemaal niet zo supersterk. Daar komt nog eens bij dat ik nu ook wel genoeg Depp heb gezien in al die Burton en pirates films. Denk dat ik veel moeite zou hebben om Depp als the Riddler te zien en niet als weer een exentrieke Depp. Laat het maar aan een wat onbekender talent over.

James Ransone uit de serie Generation Kill lijkt me wel een geschifte/geschikte rol voor the riddler.

fokkeyou

Avatar

Lijkt me een goede keuze voor de rol. Andere acteurs die ook kans maken lijken me Michael C. Hall (Dexter) en Guy Pearce, met wie Nolan al eerder werkte aan Memento.

leidenaar

Avatar

stefanm "Na de epische vertolking van Ledger blijf ik toch hopen en vinden dat er maar 1 man zowel de Riddler kan spelen als Ledger kan overtreffen en dat is Johnny Depp. Ben niet eens bijzonder fan van de man maar weirdo's spelen doet ie als geen ander."


Ja maar voordat ze begonnen met de opnames The Dark Knight had niemand Ledger genoemd als eventuele Joker,dus namen noemen is daarom zinloos,ik vertrouw dat Nolan wel iemand cast die hem goed gaat neerzetten,sowieso 100x beter dan Carrey.

stefanm

Avatar

Na de epische vertolking van Ledger blijf ik toch hopen en vinden dat er maar 1 man zowel de Riddler kan spelen als Ledger kan overtreffen en dat is Johnny Depp. Ben niet eens bijzonder fan van de man maar weirdo's spelen doet ie als geen ander.

dakai-world

Avatar

Yes, eindelijk Batman 3 wordt eindelijk het leven in geblazen, ik ben eigenlijk meer een voorstander voor The Redhood, kortweg omdat ik weet dat Nolan er zoiezo een prachtig verhaal uit kan stampen maak ik me er geen zorgen over tegen wie de vleermuizen man nu moet gaan bestrijden!

NieuwsFilm

meest populair