Algemeen

"Amerikaanse" Mikael Blomkvist gevonden

David Fincher heeft hoofdrolspeler gevonden voor Millennium remake

door Bram de Groot op 27.07.2010 om 12:14 in Algemeen
Op ComingSoon is het bericht verschenen dat de Britse acteur Daniel Craig de hoofdrol op zich neemt in The Girl with the Dragon Tattoo (2011), geregisseerd door David Fincher. De film is gebaseerd op de romantrilogie "The Millennium Series" van auteur Stieg Larsson. Craiq zal ook opdraven voor de twee vervolgen The Girl Who Played with Fire en The Girl Who Kicked the Hornets' Nest.

Het eerste deel, in Nederland bekend onder de titel Mannen die vrouwen haten gaat over journalist Mikael Blomkvist die een ongewone opdracht krijgt een verdwenen meisje op te sporen. Blomkvist vindt dat hij wel even uit zijn sleur bij het tijdschrift kan komen en samen met computerdeskundige Lisbeth begint hij aan de opdracht. Ze graven dieper en dieper in het verleden van de familie en komen steeds donkerder geheimen tegen.

De Zweedse filmversie van het eerste deel leverde wereldwijd ruim $100 miljoen op. Lees hier de Blu-Ray Review van het "originele" eerste deel. Columbia Pictures verspreidt de Amerikaanse versie van het eerste Millennium deel in december 2011.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spijker2

Avatar

Sjaak_Polak "Ook jij bent verkeerd ingelicht, Deel 1 is inderdaad als bioscoopfilm gemaakt. Deel 2 en 3 waren al gemaakt voordat het grote internationale succes kwam, en hadden beide een veel lager budget dan deel 1 omdat ze bedoeld waren voor tv. Na het het grote internationale succes is alsnog besloten deze 2 delen ook internationaal uit te brengen. Over uitmelking gesproken."


Uhm dat bedoelde ik ook eigenlijk. Het gaat hier m.i. ook niet over nationaal of internationaal maar of de films zijn verkocht aan de bioscoop of aan de tv (simpel gezegd). Tsja en jij noemt het uitmelken, ik zie het meer als logisch, slim wat mij betreft. Wat had jij gedaan als je er zekjer van kunt zijn dat je nodige miljoenen meer kunt binnenhalen ;)

wyatt earp

Avatar

Sjaak_Polak "Je snapt er werkelijk geen snars van, hoezo heeft dit niks met Fincher te maken? Dit heeft alles met hem te maken hij is tenslotte de regisseur... Ik denk dat Fincher de film niet simpel zal remaken maar eerder het boek opnieuw zal verfilmen.

Als je films als Fight Club en Se7en hebt gezien, weet je dat hij ontzettend veel sfeer in een film kan brengen. Ik denk simpel weg dat Fincher verfilming beter gaat zijn dan de Zweedse dus daarom is het nodig. Maar goed over een film discussiëren die nog niet eens uit is dat kan niet."
Volgens mij snap jij er geen snars van. Ik heb niks tegen David Fincher. Hij kan goede films maken. Maar ik zie het nut er niet van in om de boel nog een keer te remaken. Waarom? Er is toch al een pracht van een trilogie. Waarom moet dat dan allemaal uitgemolken worden? Maar laten we inderdaad eerst maar eens afwachten wat Fincher er van bakt.

Sjaak_Polak

Avatar

wyatt earp "Geef mij 1 goede reden om deze film te remaken. Er is een pracht van een zweedse versie. Waarom dan een remake? Dit heeft niks te maken met David Fincher trouwens. Goede regisseur. Valt me alleen een beetje tegen dat hij zich met iets als dit inlaat."

Je snapt er werkelijk geen snars van, hoezo heeft dit niks met Fincher te maken? Dit heeft alles met hem te maken hij is tenslotte de regisseur... Ik denk dat Fincher de film niet simpel zal remaken maar eerder het boek opnieuw zal verfilmen.

Als je films als Fight Club en Se7en hebt gezien, weet je dat hij ontzettend veel sfeer in een film kan brengen. Ik denk simpel weg dat Fincher verfilming beter gaat zijn dan de Zweedse dus daarom is het nodig. Maar goed over een film discussiëren die nog niet eens uit is dat kan niet.

wyatt earp

Avatar

Sjaak_Polak "Onzin, als een remake goed is wat is het probleem dan? Hebben jullie soms de eerdere films van Fincher niet gezien ofzo...

Oja: http://www.filmtotaal.nl/artikel.php?id=17283"
Geef mij 1 goede reden om deze film te remaken. Er is een pracht van een zweedse versie. Waarom dan een remake? Dit heeft niks te maken met David Fincher trouwens. Goede regisseur. Valt me alleen een beetje tegen dat hij zich met iets als dit inlaat.

11qqaazz

Avatar

Was inderdaad een behoorlijk trage film. Had er ook meer van verwacht. (meer humor enz..)

Sjaak_Polak

Avatar

sickboy1984 "
Helaas ook wat missers zoals The Curious Case of Benjamin Button (2008) en Panic Room (2002)
"

Hopelijk meen je dat niet?

sickboy1984

Avatar

Idd, ik heb de boeken gelezen en ben daar een groot fan van, maar de films zijn wel leuk, maar er word zoveel overgeslagen en er word zoveel niet duidelijk uitgelegd.

Ik vind dat de hoofdrolspeelster wel een toprol neerzet.

Dat fincher dit gaat doen is positief, heeft al heel wat topfilms gemaakt.

Helaas ook wat missers zoals The Curious Case of Benjamin Button (2008) en Panic Room (2002)

En wat is er met het forum aan de hand.:'(

Sjaak_Polak

Avatar

Onzin, als een remake goed is wat is het probleem dan? Hebben jullie soms de eerdere films van Fincher niet gezien ofzo...

Oja: http://www.filmtotaal.nl/artikel.php?id=17283

11qqaazz

Avatar

HAhahhahahahaha......ben het helemaal met je eens. Ik ga dus ook zeker niet naar Wil Smits Oldboy, kijken.

wyatt earp

Avatar

Hierom heb ik zo'n hekel aan Hollywood. Elke succesvolle niet engelstalige film moeten die klootzakken remaken. Die eikels kunnen zelf niks origineels verzinnen en zijn te lui om ondertiteling te lezen. Het enige waar het hun om draait is geld, en dat is een mentaliteit die mij niet aan staat. Klootzakken, dat zijn het.

benjamin

Avatar

Ik vond de Zweedse versies niet slecht, maar dat ligt voor het grootste deel aan de boeken van Larsson. In Fincher heb ik wel vertrouwen en Craig is een goede keuze, al zie ik hem niet direct voor mij als ik aan Blomkvist denk (nu ja, als je zo redeneert, vinden ze natuurlijk niemand voor Salander)

Deweb

Avatar

Galu "Zo denk ik er ook over vond sommige acteurs wat miscast in de Zweedse versie..."


Je hebt natuurlijk altijd zo je eigen voorstelling bij personages. Ik denk dat dat ook voor mij één van de belangrijkste redenen is geweest dat ik deze film uiteindelijk heb uitgezet, naast het feit dat de film me eigenlijk niet kon boeien (terwijl dat bij het boek wel het geval was).

Hoe dan ook vind ik Daniel Craig een goede keuze denk ik. Althans: Van alle bekende hollywoodacteurs die bij me op zijn gekomen voor de rol is hij misschien nog het meest geschikt.

Galu

Avatar

Zo denk ik er ook over vond sommige acteurs wat miscast in de Zweedse versie...

Sjaak_Polak

Avatar

Spijker2 "Klopt en klopt niet. Deel 1 is toch echt als bioscoopfilm gemaakt en uitgebracht. Het plan was inderdaad om deel 2 en 3 als TV-film uit te brengen maar na het succes van deel 1 is anders besloten. En terecht naar mijn mening."


Ook jij bent verkeerd ingelicht, Deel 1 is inderdaad als bioscoopfilm gemaakt. Deel 2 en 3 waren al gemaakt voordat het grote internationale succes kwam, en hadden beide een veel lager budget dan deel 1 omdat ze bedoeld waren voor tv. Na het het grote internationale succes is alsnog besloten deze 2 delen ook internationaal uit te brengen. Over uitmelking gesproken.

btw, ik heb van de Zweedse reeks alleen deel 1 gezien, en nu Fincher de regisseur van de Hollywoodreeks wordt ga ik liever naar zijn verfilming kijken.

Spijker2

Avatar

Darthmar "Klopt ook eigenlijk waren ze voor de TV gemaakt vooral in deel 2/3 valt dat op."


Klopt en klopt niet. Deel 1 is toch echt als bioscoopfilm gemaakt en uitgebracht. Het plan was inderdaad om deel 2 en 3 als TV-film uit te brengen maar na het succes van deel 1 is anders besloten. En terecht naar mijn mening.

Darthmar

Avatar

Galu "Ik vind Craig wel passen. Vond die zweedse versies eigenlijk redelijk saai en gewoon. Een Televisie gehalte hebben. En Fincer als regisseur zal ook de goeie richting uitgaan."


Klopt ook eigenlijk waren ze voor de TV gemaakt vooral in deel 2/3 valt dat op.

Galu

Avatar

Ik vind Craig wel passen. Vond die zweedse versies eigenlijk redelijk saai en gewoon. Een Televisie gehalte hebben. En Fincer als regisseur zal ook de goeie richting uitgaan.

sidewalker

Avatar

Is die film niet vorig jaar pas uitgekomen en deel twee en drie dit dit jaar. ik vind het erg snel om al een remake te maken dit ruikt gewoon naar uitmelkerij

HaroldKumar

Avatar

Fincher, Craig.... Grote namen maar ik acht de kans toch enorm dat deze Amerikaanse versie niet aan het origineel kan tippen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair