Waar staat CN9 nou precies voor?

De volledige titel van de nieuwste film van de Wachowski broertjes is eindelijk bekend!

Een paar weken terug vernamen we dat de nieuwste film van de Wachowski broertjes, het duo achter de Matrix trilogie, CN9 zal gaan heten. Sommige mensen gingen er destijds vanuit dat dit een verwijzing was naar de negende craniale (ofwel de nervus glossopharyngeus), maar nu weten we dat CN9 staat voor Cobalt Neural 9.

Dit is de volledige titel van het script van de Wachowskis over een homoseksuele relatie tussen een Amerikaanse soldaat en een Irakees. De film moet met name aan de hand van flashbacks aan ons worden gebracht en de broers zouden de film in "cinema verite style" opnemen. Dit is docu-achtige stijl de we de laatste jaren zagen bij The Blair Witch Project, Cloverfield, District 9 en Paranormal Activity.

De twee broers zijn de laatste jaren met name als regisseursduo, producenten en/of schrijvers betrokken bij grote actiefilms zoals The Matrix films (1999 - 2003), V for Vendetta (2005), Speed Racer (2008) en Ninja Assassin (2009). Met CN9 bevinden de broers zich echter in een ander genre. Het is nog onduidelijk of ze naast de productie ook de regie op zich nemen. De film staat in ieder geval gepland voor 2012.

NieuwsFilm

meest populair