Video

Trailer a Woman, a Gun and a Noodle Shop

Zhang Yimou (Hero, House of the Flying Daggers) maakte deze opmerkelijke Chinese remake van Blood Simple, de debuutfilm van de Coens.

door Arman Avsaroglu op 13.08.2010 om 11:12 in Video
Remakes zijn van alle tijden en de ene werkt beter dan de ander, maar het nieuws dat de Chinese regisseur Zhang Yimou (Hero, House of the Flying Daggers) een remake wilde maken van de debuutfilm van de gebroeders Coen, Blood Simple, was toch wel behoorlijk opvallend. De film van Yimou lijkt gemaakt te zijn voor de Chinese markt, iets dat de reacties tijdens de premiere van de film in Berlijn en deze trailer ook bevestigen. Of de film in Nederland te zien zal zijn is nog onduidelijk, maar de kans daarop lijkt klein.

In een noedel-restaurant in een woestijn in China verdenkt de eigenaar van het restaurant zijn vrouw ervan dat ze vreemdgaat. Hij plant daarom een moordaanslag op zowel zijn vrouw als haar minnaar. Hierdoor komt hij echter al snel in een zeer complexe situatie terecht.3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

"Blood Simple" blijft geweldig, maar ik ben wel benieuwd wat een topregisseur als Yimou hiervan maakt.

Spider-fan

Avatar

Vreemd om te zien als je 'Blood simple' goed kent... Dit is een beetje de omgekeerde wereld van de westerse remakes van Kurosawa films destijds; een westerse film die een oosterse remake krijgt.

Al mis ik in de trailer al een beetje de dolgedraaide cameravoering van de Coens uit hun beginperiode. Lijkt allemaal wat 'statischer' in beeld gebracht qua camerastandpunten.

M@ch 5

Avatar

Geen idee wat ik hiervan moet denken. Misschien afwachten tot ik hem een keer kan huren.

NieuwsFilm

meest populair