Algemeen

'Two Towers' neemt bezit van Nederlandse bioscopen

door FilmTotaal op 12.12.2002 om 13:45 in Algemeen
The Two Towers, de tweede Lord of the Rings-film, draait vanaf volgende week woensdag in een recordaantal van 148 kopieën in de Nederlandse bioscopen. Dit heeft distributeur A-Film woensdag bekendgemaakt.

Het aantal van 148 prints betreft een recordaantal voor een film die slechts in het Engels wordt vertoond. ,,We zouden best een Nederlandse versie uit willen brengen, zoals dat bijvoorbeeld ook met Harry Potter is gebeurd'', beaamde woordvoerder A. Smit van distributeur A-Film. ,,Sommige scènes zijn echter vrij gewelddadig. Daarom heeft de film een keuring van 12 jaar en ouder gekregen. We gaan er toch van uit dat iedereen van die leeftijd de ondertiteling kan lezen.''

Negentig bioscopen houden dinsdag- en woensdagnacht een marathon waarin beide delen achter elkaar worden gedraaid. De meeste vertoningen in het eerste weekeinde en rond de kerstdagen zijn inmiddels uitverkocht. Veel bioscopen plannen 's ochtends en zelfs 's nachts zoveel mogelijk extra voorstellingen om aan alle vraag te kunnen voldoen.

The Two Towers is het tweede verfilmde boek uit de beroemde Lord of the Rings-trilogie van auteur J.R.R. Tolkien. The Fellowship of the Ring. Het eerste deel, dat vorig jaar december in première ging, trok in Nederland bijna twee miljoen mensen naar de bioscoop. Van de dvd die vier maanden geleden uitkwam, gingen in Nederland één miljoen exemplaren over de toonbank. De film behaalde wereldwijd een winst van 900 miljoen dollar en werd onder meer bekroond met vier Oscars.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair