Algemeen

Noomi Rapace naar Hollywood

Wat een succesvolle rol al niet met iemands loopbaan kan doen.

door Arman Avsaroglu op 21.08.2010 om 16:28 in Algemeen
Wat een rol al niet voor je carriere kan doen. Niemand buiten Zweden kende Noomi Rapace voordat ze haar handtekening zette onder een contract dat haar verbond aan de drie succesvolle verfilmingen van de Millennium boeken, van wijlen Stieg Larsson.

Het leverde Rapace in een klap wereldfaam op en een ticket naar Hollywood, zo blijkt nu. Producenten van de Millennium films zijn namelijk al aan het bekijken of haar rol als Lisbeth Salander kan worden ingezonden voor de Oscars, wat inderdaad blijkt te kunnen. Ook schijnen producenten als Greg Silverman en Marc Evans te hebben aangegeven haar een rol te willen geven in films als Sherlock Holmes 2 en Mission: Impossible IV.

Deadline meldt dat ze in de afgelopen weken al gesprekken heeft gehad met regisseurs als Brett Rattner, Ridley Scott, James McTeigue en McG. Het lijkt Rapace dus voor de wind te gaan. De eerstvolgende film waarin wij haar zullen zien is het Europese Beyond, dat volgend jaar door BFD Films in Nederland wordt uitgebracht.

Lees hier het interview wat wij dit jaar hadden met Rapace.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SJRSVLDT

Avatar

Niets meer toe te voegen aan bovenstaande reacties! Een fenomenale vertolking van Lisbeth Salander!
(Marion Cotillard won ook een oscar voor haar rol als Edith Piaf in een Franse film, dus het zou moeten kunnen!)

benjamin

Avatar

Zou leuk zijn als ze nog een kleine rol krijgt in een Amerikaanse Millenniumfilm. Voor de rest een oververdiende overstap.

fokkeyou

Avatar

Leuk voor d'r, en volledig verdiend. Haar rol was absoluut het beste van de (over het algemeen vrij matige) films. Een Oscarnominatie is zeker op z'n plek.

NieuwsFilm

meest populair