Saw regisseur aan de slag met vampier-project Nightfall

De zoveelste film over die bloedzuigers...

Saw co-regisseur/co-bedenker James Wan gaat de verfilming van de graphic novel Nightfall regisseren. Hij zal zich tevens bezig gaan houden met het scenario voor de film. Het project wordt behuist door William Stuarts Aurora Productions en Platinum Studios, Inc.

Nightfall vertelt het verhaal van een man naar de gevangenis moet en er achter komt dat het pand wordt gecontroleerd door vampieren. De graphic novel werd uitgegeven in 2007 en komt van de hand van Scott O. Brown met behulp van Ferran Xalabarder. Producer Stuart zei onlangs dat Nightfall een geweldige mogelijkheid biedt om een fantastische horror/thriller te maken in een genre dat momenteel de boventoon voert (vampieren dus).

Wan verraste de wereld in 2004 met het prima ontvangen Saw. De film gaf aanleiding voor meerdere sequels en een zooitje na-apers. Wans volgende film Dead Silence deed het een stuk minder goed, zowel commercieel als kritisch. Deze volgde hij op met de wraakfilm Death Sentence met Kevin Bacon. Zijn nieuwste film Insidious zal te zien zijn tijdens het Toronto International Film Festival.

Hieronder een impressie van de graphic novel Nightfall.


NieuwsFilm

meest populair