Algemeen

Mogelijk Half-Life film op komst

Dr. Gordon Freeman op het witte doek!

door Jim Pedd op 29.08.2010 om 13:48 in Algemeen
De Half-Life spellen van Valve worden vooral geprezen om het verhaal en de details. Het lijkt er dus op dat ze zich uitstekend lenen voor een verfilming, en blijkbaar denkt men er in Hollywood net zo over, want er blijkt al lange tijd aan een mogelijke film gewerkt te worden.

Een van Valve's bazen, Gabe Newell vertelde het volgende: "There was a whole bunch of meetings with people from Hollywood. Directors down there wanted to make a Half-Life movie and stuff, so they’d bring in a writer or some talent agency would bring in writers, and they would pitch us on their story. And their stories were just so bad. I mean, brutally, the worst. Not understanding what made the game a good game, or what made the property an interesting thing for people to be a fan of."

Hij is dus bang dat er een film van gemaakt zou worden die niet aanslaat en het op een verkeerde manier aanpakt, waardoor de film niet weet aan te slaan bij fans en bij mensen die onbekend zijn met de spellen. Er zijn natuurlijk ook geslaagde spelverfilmingen, maar het aantal niet-geslaagde lijkt te overheersen.

Omdat Newell bang is dat, als er een film van komt, deze gaat mislukken, vertelde hij dat het goed mogelijk is dat ze de film zelf maken: "That’s when we started saying ‘Wow, the best thing we could ever do is to just not do this as a movie, or we’d have to make it ourselves.’ And I was like, ‘Make it ourselves? Well that’s impossible.’ But the Team Fortress 2 thing, the Meet The Team shorts, is us trying to explore that."

De "Meet the Team" filmpjes zijn hier te vinden.

Of de film er gaat komen is dus maar wachten.

Half-Life volgt Dr. Gordon Freeman, die werkt op de geheime Black Mesa basis. Daar mislukt een wetenschappelijk experiment, waardoor er een poort wordt geopend naar een andere dimensie. Uit die dimensie ontsnappen allerlei wezens, wat er uiteindelijk toe leidt dat de wereld overheerst wordt door Combine. Aan Freeman de taak ze te bevechten, samen met een grote ondergrondse verzetsbeweging.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

thyssimonis

Avatar

Ben benieuwd wat Valve ervan gaat bakken

Masterbrain

Avatar

Geen enkel gameverfilming is echt top gelukt dus half life zal weer bij het rijtje van hitman mogen :}

Thiver

Avatar

Capone "Al heeft Charlie Sheen ook potentie:"

Was het personage niet gemodelleerd naar Sheen in The Arrival? Meen ooit eens zoiets te hebben gelezen en nu ik het zo zie, is de gelijkenis schokkend. Vooral dat baardje is exact hetzelfde.

ntt

Avatar

Ben een enorm fan van de franchise. Maar om er een film van te maken...? Dan kom je toch niet ver! Alleen al deel 1 zou je niet in een film van 120 minuten krijgen. Laat staan het hele verhaal.
Hugh Laurie zou een prima keuze zijn Ik zou er niet eens wat op tegen hebben als hij zou praten.
Laat hem dan wel voor 6 delen tekenen ;)
Charlie Sheen zie ik liever in two and a half men dan in zo'n mega blockbuster.Zou me al na 5 minuten irriteren aan zijn stem. :E

Capone

Avatar

bee "Hugh Laurie, van de serie House MD, IS Gordon Freeman! (als je het mij vraagt) Smiley face"


Nu je het zegt, klopt aardig:

afbeelding

Al heeft Charlie Sheen ook potentie:

afbeelding

bee

Avatar

Hugh Laurie, van de serie House MD, IS Gordon Freeman! (als je het mij vraagt) Smiley face

PKP

Avatar

Ik vond Michael Douglas wel enorm veel op 'm lijken in die film 'Falling Down', maar dan zonder ringbaardje. :D

Teknootje

Avatar

Zo geweldig is het verhaal van halflife nou ook weer niet, een mislukt experiment, wat een portal naar een alien wereld opent. Film hoeft er van mij niet te komen.

therealalexander

Avatar

ThomasG "het word sowieso lastig worden aangezien ik me kan herinneren dat Dr. Freeman 0,0 dialogen heeft in de game."


Klopt als een bus.
Desalniettemin zou het nog kunnen maar men zou vergaande keuzes moeten maken. Zoals de hele film 1st person maken. Zou een hoop dingen oplossen: het gezicht van de acteur laten lijken op Freeman, de stem verzinnen van Freeman (nog nooit gesproken), en veel van de chemie van het verhaal komt ook beter tot z'n werking.

Maar het lijkt me een enorm lastig project, misschien kunnen ze beter eerst een short van 5-10 minuten produceren om te kijken of het het gewenste effect heeft.

Denk niet dat de film er komt echter...

ThomasG

Avatar

Het word sowieso lastig worden aangezien ik me kan herinneren dat Dr. Freeman 0,0 dialogen heeft in de game.

NieuwsFilm

meest populair