Mogelijk Half-Life film op komst

Dr. Gordon Freeman op het witte doek!

De Half-Life spellen van Valve worden vooral geprezen om het verhaal en de details. Het lijkt er dus op dat ze zich uitstekend lenen voor een verfilming, en blijkbaar denkt men er in Hollywood net zo over, want er blijkt al lange tijd aan een mogelijke film gewerkt te worden.

Een van Valve's bazen, Gabe Newell vertelde het volgende: "There was a whole bunch of meetings with people from Hollywood. Directors down there wanted to make a Half-Life movie and stuff, so they’d bring in a writer or some talent agency would bring in writers, and they would pitch us on their story. And their stories were just so bad. I mean, brutally, the worst. Not understanding what made the game a good game, or what made the property an interesting thing for people to be a fan of."

Hij is dus bang dat er een film van gemaakt zou worden die niet aanslaat en het op een verkeerde manier aanpakt, waardoor de film niet weet aan te slaan bij fans en bij mensen die onbekend zijn met de spellen. Er zijn natuurlijk ook geslaagde spelverfilmingen, maar het aantal niet-geslaagde lijkt te overheersen.

Omdat Newell bang is dat, als er een film van komt, deze gaat mislukken, vertelde hij dat het goed mogelijk is dat ze de film zelf maken: "That’s when we started saying ‘Wow, the best thing we could ever do is to just not do this as a movie, or we’d have to make it ourselves.’ And I was like, ‘Make it ourselves? Well that’s impossible.’ But the Team Fortress 2 thing, the Meet The Team shorts, is us trying to explore that."

De "Meet the Team" filmpjes zijn hier te vinden.

Of de film er gaat komen is dus maar wachten.

Half-Life volgt Dr. Gordon Freeman, die werkt op de geheime Black Mesa basis. Daar mislukt een wetenschappelijk experiment, waardoor er een poort wordt geopend naar een andere dimensie. Uit die dimensie ontsnappen allerlei wezens, wat er uiteindelijk toe leidt dat de wereld overheerst wordt door Combine. Aan Freeman de taak ze te bevechten, samen met een grote ondergrondse verzetsbeweging.



NieuwsFilm

meest populair