Jack Frost is de beste detective

Jack Frost is verkozen tot beste tv-detective van Groot-Brittannië. De kijkers vonden hem beter dan Inspector Morse en Jane Tennison van 'Prime Suspect'.

De fans van Jack Frost hebben desondanks reden tot klagen. David Jason (75), die al elf jaar gestalte geeft aan de knorrige rechercheur, vindt dat de Detective Inspector (DI) uit Denton zo langzamerhand met pensioen mag.

De peiling werd gehouden door What's On TV-magazine en AOL. Morse, de liefhebber van klassieke muziek met de voor velen onbekende voornaam Endeavour, was tweede in de peiling. John Thaw vertolkte de rol van de inspecteur van 1987 tot 2000, voor hij de strijd tegen kanker verloor. John Thaw bekleedt ook de twaalfde plaats voor zijn rol als DI Jack Regan in 'The Sweeney'.

Op de derde plaats staat Sherlock Holmes, vertolkt door Jeremy Brett in de gelijknamige tv-reeks uit 1984. Nummer vier is voor Jonathan Creek alias Alan Davies, gevolgd door Joan Hickson, Miss Marple in 'Agatha Christie'. Tennison, gestalte gegeven door karakteractrice bij uitstek Helen Mirren, staat op zes en is een van de twee vrouwen die in de poll werden opgenomen. De andere was DI Forbes van de serie uit de jaren tachtig 'The Gentle Touch', gespeeld door Jill Gascoigne.

Acteur John Nettles komt twee keer voor op de lijst. Zijn vertolking als Tom Barnaby in 'Midsomer Murders' verslaat net zijn vorige belichaming, Jim Bergerac (in de reeks 'Bergerac'). Andere agenten die deel uitmaken van de top-20 zijn onder meer Taggart (Mark McManus), Inspector Wexford (George Baker) en Shoestring (Trevor Eve).



NieuwsFilm

meest populair