Tirza is Nederlandse Oscarinzending

Film van Rudolf van den Berg gaat in Nederland pas op 30 september in premiere.

De film Tirza van regisseur Rudolf van den Berg is dit jaar geselecteerd als Nederlandse inzending voor de Oscars. Dat heeft Eye Film Instituut vandaag bekend gemaakt. Tirza is de opvolger van Oorlogswinter, die het vorig jaar schopte tot de shortlist van 9 titels maar net niet tot de uiteindelijke genomineerden behoorde.

Tirza is de verfilming van het gelijknamige boek van Arnon Grunberg en gaat over Jörgen Hofmeester, een man die zielsveel van zijn dochter Tirza houdt. Als hij echter werkloos wordt en zijn vrouw bij hem weggaat, valt zijn hele leven uit elkaar. Tirza is alles wat hij nog heeft, maar ook zij dreigt hem te verlaten, zeker als ze thuiskomt met een Marokkaans vriendje dat in de ogen van Hofmeester wel heel erg veel weg heeft van Mohammed Atta.

De hoofdrollen in Tirza worden gespeeld door Gijs Scholten van Asschat, Sylvia Hoeks en Johanna ter Steege. De Academy maakt half januari bekend welke vijf films dit jaar kans maken op de Oscar voor niet-Engelstalige film. De uitreiking van de Oscars is
volgend jaar op zondag 27 februari.



NieuwsFilm

meest populair