Tirza (2010)

6,4 details

  • 100 Min
  • Drama
  • Nederland
100 Min Nederland

Een paar dagen nadat Tirza en haar vriendje Choukri zijn vertrokken voor een reis door Namibië, heeft haar vader nog niets van hen gehoord. Hij vertrekt naar het Afrikaanse woestijnland om zijn dochter op te sporen en ontmoet daar Kaisa, die hem binnenvoert in haar wrede en bloederige wereld. Samen met haar ontdekt hij wat Tirza is overkomen; een lot dat huiveringwekkender is dan hij in zijn ergste nachtmerries heeft kunnen voorzien.

Regie
Rudolf van den Berg
Cast
Abbey Hoes, Sylvia Hoeks, Gijs Scholten van Aschat, Johanna ter Steege, Nasrdin Dchar, Keitumetse Matlabo, Titia Hoogendoorn.
Release
30.09.2010
Release NL
30.09.2010
Release DVD
22.03.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: Rudolf van den Berg | Cast: Gijs Scholten van Aschat (Jörgen), Sylvia Hoeks (Tirza), Johanna ter Steege (Alma), Keitumetse Matlabo (Kaisa), Nasrdin Dchar (Choukri), Abbey Hoes (Ibi), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Jaar: 2010

Acht jaar geleden liet regisseur Rudolf van den Berg voor het laatst van zich horen met . De door hem geschreven en geregisseerde film verhaalde over een oude man en een jonge vrouw die elkaar in Amsterdam ontmoeten. Wat heet: ze vinden niet alleen elkaar maar ook de liefde. In raken de hoofdpersonages juist van elkaar verwijderd. Jörgen is op zoek naar zijn dochter, maar het is nog maar de vraag of hij haar ooit weer in de armen kan sluiten en zijn geluk zal hervinden. Zijn zoektocht leidt hem diep het Afrikaanse woestijnlandschap in, waar hij met elke stap steeds verder wegzinkt in een draaikolk van wanhoop, verdriet en herinneringen.

Jörgen Hofmeester voelt zich overal overbodig. Hij wordt ontslagen bij de uitgeverij waar hij zijn leven lang werkzaam was en zijn vrouw heeft hem de bons gegeven. Het enige lichtpuntje in Jörgens bestaan is oogappel Tirza, zijn nieuwsgierige dochter (“Pap, wanneer word ik ontmaagd?”) die bruist van het leven. Als zij cello speelt of citeert uit literaire werken, voelt hij zich weer een beetje gelukkig. Maar kleine meisjes worden groot. Ook Tirza wil de wijde wereld in. Samen met haar Marokkaanse vriend vertrekt ze naar Namibië, maar daarna verneemt niemand meer iets van haar. Bij Jörgen slaat al snel de radeloosheid toe. Hij besluit zelf naar Afrika te gaan om op zoek te gaan naar zijn dochter, en dat leidt tot een schokkende ontdekking.

videotrailers & clips

alle artikelen (3)

Tirza Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Tirza

acties