Algemeen

M. Night Shyamalan recycleert Unbreakable 2

Verhaal en villain worden gebruikt voor Night Chronicles 3.

door Jeffrey op 03.09.2010 om 17:02 in Algemeen
Naar aanleiding van de release van Devil, de eerste film in M. Night Shyamalans Night Chronicles-trilogie, heeft de regisseur bekendgemaakt dat hij in de derde film het verhaal zal gebruiken dat oorspronkelijk bedoeld was voor Unbreakable 2.

Shyamalan: "I cannibalized the idea for the sequel to 'Unbreakable' for one of the 'Night Chronicles. It was such a cool idea for a villain, and it was actually originally in the script for 'Unbreakable,' and it was too much. There were too many villains, so I pulled this villain out and was like, 'I'll make this the second flick'."

Het verhaal en de villain zal Shyamalan dus gebruiken voor de derde (voorlopig nog titelloze) film in de trilogie. De eerste film, Devil, draait vanaf 16 september 2010 in de Nederlandse bioscopen. De tweede film, Twelve Strangers, staat gepland voor 2012.

Bekijk hieronder het stukje interview met M. Night Shyamalan.


10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

geertvdheide

Avatar

nietselam "In tegenstelling tot vele anderen vond ik Signs een superfilm.
Heel veel spanning opbouwen zonder veel te zien dat kunnen er niet veel [...]"

Ja, die opbouw was ook behoorlijk goed en best sfeervol. Het laatste deel van de film, toen de actie kwam en het mysterieuze eraf was, vond ik echter een stuk minder. Alsnog een aardige film, maar de eerste helft een stuk beter dan de tweede naar mijn mening.

nietselam

Avatar

In tegenstelling tot vele anderen vond ik Signs een superfilm.
Heel veel spanning opbouwen zonder veel te zien dat kunnen er niet veel, vond trouwens de happening ook niet slecht, heb lady in the water en the last airbender niet gezien dus voor mij is het nog steeds een topregisseur.

leidenaar

Avatar

tehzodiac "Ja, ik had ook liever gewoon een trouwe sequel gezien. Het lijkt erop alsof Shyamalan het 'vervolg' (totdat er meer plotdetails zijn wil ik het niet echt een vervolg noemen) zo snel mogelijk af wil hebben. Hij ziet een kans en grijpt 'm, wellicht dat dit ten koste zal gaan van de kwaliteit, helaas. Maar, ik ben een fan van Shyamalan's werk (ja, je leest 't goed) en ik reken 'm hier nog niet op af."


Ja ik lees het goed,en ik ben ook lichtelijk fan.
Signs,The Sixth Sense,Unbreakable en The Village vind ik gewoon goede films. Ook The Happening vond ik best aardig.
Lady in the Water niet zo,die laatste nog niet gezien.

geertvdheide

Avatar

Wel ambitieus, zo'n trilogie maken nu hij steeds sterkere kritiek te verwerken krijgt. Ik geloof nog steeds dat hij het in zich heeft om weer geweldige films te maken, zoals (naar mijn mening) vooral de eerste films in zijn regie-carrière.

Dat een verhaallijn uit een niet gerealiseerde film wordt hergebruikt is op zich niets speciaals. Gebeurt heel vaak dat films worden samengevoegd, uit elkaar worden getrokken of gemixt. Dus daar kijk ik niet gek van op.

Eerst maar eens kijken of Devil wat is, de trailer vond ik niet echt overtuigend.

tehzodiac

Avatar

Ja, ik had ook liever gewoon een trouwe sequel gezien. Het lijkt erop alsof Shyamalan het 'vervolg' (totdat er meer plotdetails zijn wil ik het niet echt een vervolg noemen) zo snel mogelijk af wil hebben. Hij ziet een kans en grijpt 'm, wellicht dat dit ten koste zal gaan van de kwaliteit, helaas. Maar, ik ben een fan van Shyamalan's werk (ja, je leest 't goed) en ik reken 'm hier nog niet op af.

leidenaar

Avatar

Jammer dat die niet gewoon Unbreakable 2 maakt.

Thiver

Avatar

tehzodiac "Toch snap ik iets niet. Wordt Night Chronicles 3 Unbreakable 2, of wordt Night Chronicles 3 een soort van spin-off van Unbreakable die dan verwerkt wordt als een sequel? Shyamalan praat alleen maar over de villain, maar zegt niks over David Dunn."

Het zit zo: Night Chronicles bestaat uit een drietal door Shyamalan geschreven maar niet geregisseerde films, waarvan het binnenkort te verschijnen Devil de eerste is. Voor Unbreakable had Shyamalan destijds een plotlijn en bijbehorend personage bedacht dat hij uiteindelijk uit het script gooide met de gedachte dat hij deze alsnog in het eventuele vervolg kon gebruiken. Dat vervolg is er nooit gekomen (en ik zie het ook niet snel meer gebeuren) dus nu heeft Shyamalan de plotlijn en het personage verwerkte in de derde Night Chronicles-film.

tehzodiac

Avatar

Fuck yeah, Unbreakable is een van m'n favoriete films. Toch snap ik iets niet. Wordt Night Chronicles 3 Unbreakable 2, of wordt Night Chronicles 3 een soort van spin-off van Unbreakable die dan verwerkt wordt als een sequel? Shyamalan praat alleen maar over de villain, maar zegt niks over David Dunn.

benjamin

Avatar

Liever dit dan een vervolg op The Last Airbender.

Lord Voldemort

Avatar

Stiekem wil ik dat Shymy Boek II van Avatar verfilmt.

NieuwsFilm

meest populair