Devil (2010)

Bad Things Happen For A Reason

Deel 1 van The Night Chronicles, door M. Night Shyamalan, is een aardige thriller, die zijn afwikkeling helaas teveel zoekt in religieuze verwijzingen, zelfacceptatie en boetedoening.
play

5,7 details

  • 80 Min
  • Horror
  • Mystery
  • Thriller
  • Verenigde Staten
80 Min Verenigde Staten

Bowden (Chris Messina), een detective die net van de drank af is, zit met een groepje mensen opgesloten in een lift. Na een reeks onverklaarbare gebeurtenissen komen ze er achter dat één van hen de duivel zelf is. Een strijd op leven en dood begint. Wie zal er de lift levend verlaten?

Alt titel
Demon
Regie
John Erick Dowdle
Cast
Chris Messina, Bokeem Woodbine, Logan Marshall-Green, Geoffrey Arend, Bojana Novakovic, Matt Craven, Jacob Vargas, Joe Cobden, Caroline Dhavernas, Vincent Laresca, Jenny O'Hara, Craig Eldridge, Zoie Palmer, Joshua Peace, Rudy Webb.
Budget
$ 10.000.000
Opbrengst
$ 33.583.175
Release
17.09.2010
Release NL
16.09.2010
Release DVD
07.06.2011

Filmtotaal Recensie

Regie: John Erick Dowdle | Cast: Bojana Novakovic (Sarah), Bokeem Woodbine (Ben), Chris Messina (Detective Bowden), Logan Marshall-Green (Tony), Jenny O’Hara (Old Woman), Geoffrey Arend (Vince), Jacob Vargas (Ramirez), e.a. | Speelduur: 80 minuten | Jaar: 2010

Vijf mensen in een lift. Één van hen is de duivel, maar wie? Het uitgangspunt van is simpel, maar maakt wél nieuwsgierig. Misschien komt dat door M. Night Shyamalan, van wie we stiekem hopen dat hij weer eens gaat verbazen met een verbluffend verhaal. Ideeën heeft Shyamalan in ieder geval genoeg: is het eerste deel van , dat uit een drietal bovennatuurlijke thrillers zal gaan bestaan die door hem geschreven en geproduceerd worden. De regie heeft hij uit handen gegeven en het budget wordt bescheiden gehouden. Nu maar hopen dat het duveltje nog uit het doosje wil komen…

“Een full house”, merkt een bewaker op als hij de camerabeelden gadeslaat: “twee vrouwen en drie boeren.” Het toeval wil dat deze vijf mensen vast komen te zitten in de lift van een wolkenkrabber. Nou ja, toeval? Een dag eerder sprong een man vanaf datzelfde gebouw zijn dood tegemoet. Dat is voor de duivel reden genoeg om ons te verrassen met een onaangenaam bezoekje. Omdat het hellegedrocht wel van een spelletje houdt, heeft het zich verscholen in een menselijke gedaante, om zo zijn slachtoffers van nabij één voor één te kunnen zien sterven. Terwijl de onderlinge spanningen in de lift toenemen, is detective Bowden koortsachtig op zoek naar een manier om het gezelschap uit de lift te bevrijden.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Devil Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Yor=

"...Ken je het programma Fool Us? Daarin treden illusionisten op en proberen 2 bekende illusionisten (Pe......"

Glennekeeeee

"...Zeer zwakke thriller die op een moment na nergens spannend is en vooral tergend traag vooruitgaat. Z......"

Tarkus

"...Weliswaar korte, maar steengoede thriller. De ganse film door hangt er een beklemmende sfeer die de......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Devil

acties