Alien Prequels worden "Tough & Nasty"

En blijkbaar krijgen we een redesign van de Alien.

Dat Ridley Scott werkt aan twee nieuwe Alien-films is al een tijdje bekend. Na drie vervolgen op Alien, de film die zijn carrière als filmregisseur lanceerde, en twee spin-offs in de vorm van Alien vs. Predator, is het volgens Scott wel eens tijd om zijn stempel weer op de franchise te drukken.

Er is echter nog maar bar weinig bekend van de aankomende prequels. Een van de weinige dingen die bekend zijn, is dat de films zich vóór de gebeurtenissen van Alien af zullen spelen, ongeveer dertig jaar daarvoor. Dat wil dus zeggen dat er geen ruimte is voor het bekende personage van Sigourney Weaver, namelijk Ellen Ripley. In plaats van nog meer te laten zien hoe Ripley het opneemt tegen de dodelijke aliens, wordt nu eindelijk uitgelegd waar ze vandaan komen: ”The film will be really tough, really nasty,” aldus Scott,tijdens een interview met de Independent. “It’s the dark side of the moon. We are talking about gods and engineers. Engineers of space. And were the aliens designed as a form of biological warfare? Or biology that would go in and clean up a planet?”

Verder is bekend dat Damon Lindoff, de man die onder andere aan de serie Lost werkte, bezig is met revisies van het scenario van de eerste prequel. Scott wil vooral dat de franchise weer zijn stempel krijgt, na het vervolg van James Cameron: ”Jim’s raised the bar and I’ve got to jump to it. He’s not going to get away with it.”

Scott is naar eigen zeggen ook niet bang dat de prequels de rest van de franchise verpesten, juist door uit te leggen hoe de aliens zijn geworden wat ze zijn, en hoe het precies zit met de Space Jockeys. Kritiek die geleverd wordt is namelijk dat een deel van de kracht van de films juist is dat er niet veel bekend is van de aliens.

Overigens gaat het verhaal ook dat de Alien in zijn vorm zoals we hem in de eerste film zagen, en in latere films, niet voor gaat komen. In plaats daarvan zou er een eerdere versie van de aliens voorkomen in de film, die Scott en zijn companen volledig nieuw zouden kunnen ontwerpen: "Yeah, the thing about Alien vs Predator is, I know it's commerce, but what a pity... I think, therefore, I have to design - or redesign - earlier versions of what these elements are that led to the thing you finally see in Alien, which is the thing that catapults out of the egg, the face-hugger. I don't want to repeat it. The alien in a sense, as a shape, is worn out."

Of dat het geval gaat zijn, valt eind 2011 in de bioscopen te zien. Dan moet de in 3D gefilmde Alien-prequel namelijk in de bioscopen te zien zijn.



NieuwsFilm

meest populair