Algemeen

Alien Prequels worden "Tough & Nasty"

En blijkbaar krijgen we een redesign van de Alien.

door Jim Pedd op 04.09.2010 om 15:28 in Algemeen
Dat Ridley Scott werkt aan twee nieuwe Alien-films is al een tijdje bekend. Na drie vervolgen op Alien, de film die zijn carrière als filmregisseur lanceerde, en twee spin-offs in de vorm van Alien vs. Predator, is het volgens Scott wel eens tijd om zijn stempel weer op de franchise te drukken.

Er is echter nog maar bar weinig bekend van de aankomende prequels. Een van de weinige dingen die bekend zijn, is dat de films zich vóór de gebeurtenissen van Alien af zullen spelen, ongeveer dertig jaar daarvoor. Dat wil dus zeggen dat er geen ruimte is voor het bekende personage van Sigourney Weaver, namelijk Ellen Ripley. In plaats van nog meer te laten zien hoe Ripley het opneemt tegen de dodelijke aliens, wordt nu eindelijk uitgelegd waar ze vandaan komen: ”The film will be really tough, really nasty,” aldus Scott,tijdens een interview met de Independent. “It’s the dark side of the moon. We are talking about gods and engineers. Engineers of space. And were the aliens designed as a form of biological warfare? Or biology that would go in and clean up a planet?”

Verder is bekend dat Damon Lindoff, de man die onder andere aan de serie Lost werkte, bezig is met revisies van het scenario van de eerste prequel. Scott wil vooral dat de franchise weer zijn stempel krijgt, na het vervolg van James Cameron: ”Jim’s raised the bar and I’ve got to jump to it. He’s not going to get away with it.”

Scott is naar eigen zeggen ook niet bang dat de prequels de rest van de franchise verpesten, juist door uit te leggen hoe de aliens zijn geworden wat ze zijn, en hoe het precies zit met de Space Jockeys. Kritiek die geleverd wordt is namelijk dat een deel van de kracht van de films juist is dat er niet veel bekend is van de aliens.

Overigens gaat het verhaal ook dat de Alien in zijn vorm zoals we hem in de eerste film zagen, en in latere films, niet voor gaat komen. In plaats daarvan zou er een eerdere versie van de aliens voorkomen in de film, die Scott en zijn companen volledig nieuw zouden kunnen ontwerpen: "Yeah, the thing about Alien vs Predator is, I know it's commerce, but what a pity... I think, therefore, I have to design - or redesign - earlier versions of what these elements are that led to the thing you finally see in Alien, which is the thing that catapults out of the egg, the face-hugger. I don't want to repeat it. The alien in a sense, as a shape, is worn out."

Of dat het geval gaat zijn, valt eind 2011 in de bioscopen te zien. Dan moet de in 3D gefilmde Alien-prequel namelijk in de bioscopen te zien zijn.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

marcjeb

Avatar

MrMyrmica "Ik moet me denk ik eens in een hoekje diep gaan schamen want ik heb nog nooit een alien film gezien :X
Ben wel van plan om ze te bekijken :E"


me 2 haha
heb wel avp gezien :P en die vond ik erg vermakelijk !!

MrMyrmica

Avatar

Ik moet me denk ik eens in een hoekje diep gaan schamen want ik heb nog nooit een alien film gezien :X
Ben wel van plan om ze te bekijken :E

leidenaar

Avatar

DirtyHarryCallahan "ja echt zeg, alien 4 is niet de beste maar tegen over avp is het een absolute topper..."


I agree

DirtyHarryCallahan

Avatar

leidenaar "I agree,maar deel 1 en 2 zijn echte klassiekers,en deel 3 is goed,deel 4 is meer een verstand op nul popcorn-film die wel leuk is,maar totaal niet kan tippen aan de eerdere delen.

AvsP praat ik niet eens over,lachwekkend slecht."


ja echt zeg, alien 4 is niet de beste maar tegen over avp is het een absolute topper...

leidenaar

Avatar

KeesjeNL "Waren die "Alien VS Predator-films" maar nooit gemaakt, wat een waardeloze zooi was dat zeg (dom massavermaak). Alle delen van Alien (4 als ik me niet vergis) krijgen van mij een cijfer boven de 8, ik zie ze nog regelmatig met plezier op tv:P. Die sfeer in de Alien-reeks is gewoon heerlijkT+)!"


I agree,maar deel 1 en 2 zijn echte klassiekers,en deel 3 is goed,deel 4 is meer een verstand op nul popcorn-film die wel leuk is,maar totaal niet kan tippen aan de eerdere delen.

AvsP praat ik niet eens over,lachwekkend slecht.

KeesjeNL

Avatar

Waren die "Alien VS Predator-films" maar nooit gemaakt, wat een waardeloze zooi was dat zeg (dom massavermaak). Alle delen van Alien (4 als ik me niet vergis) krijgen van mij een cijfer boven de 8, ik zie ze nog regelmatig met plezier op tv:P. Die sfeer in de Alien-reeks is gewoon heerlijkT+)!

Ereptile

Avatar

Ik ben echt een Alien fan :P Vind ze gewoon tof! (dus ook niet onlogisch dat ik bij een Alien vs Predator altijd voor de Alien kies :P)
Vraag me af hoe ze deze film gaan maken Smiley face Weer een film om op m'n "deze moet ik in de bios zien" lijstje Smiley face

Steve-O

Avatar

leidenaar "Wat heb ik hier veel vertrouwen in en dat is niet gek,het beste film-monster ooit krijgt 2 prequels van de man die er mee begon dus zeker alles wat die heeft er in zal stoppen,dit kan geen slechte film worden.
Of die kan tippen aan deel 1 en 2 is de vraag maar ik goed zal die worden,no doubt!"

Say no more!
Ik ben erg benieuwd naar de Alien films op blu-ray, vóóral de eerste 2:9 Het beeld en geluid enzo...

leidenaar

Avatar

Wat heb ik hier veel vertrouwen in en dat is niet gek,het beste film-monster ooit krijgt 2 prequels van de man die er mee begon dus zeker alles wat die heeft er in zal stoppen,dit kan geen slechte film worden.
Of die kan tippen aan deel 1 en 2 is de vraag maar ik goed zal die worden,no doubt!

Steenvoorden

Avatar

Lijkt me wel heel gaaf om die bijtende tong (weet niet hoe het heet) uit die bek te zien schieten in 3D.

DirtyHarryCallahan

Avatar

Kan de eerste 2 alien films blijven kijken, het blijft cool...

movieboy

Avatar

Ze mogen van mij nog het zelfde zijn, maar ze moeten die aliens wat bijwerken, nieuwe monsters. enz..

NieuwsFilm

meest populair