Veel Nederlandse animo voor nieuwe Matrix-film

De wereldwijde première van The Matrix Revolutions, het laatste deel in de Matrix-trilogie, heeft ook in Nederland veel bezoekers naar de diverse bioscopen gelokt. De rolprent ging om precies 15.00 uur overal ter wereld voor het eerst draaien.

Volgens directeur W. Wolfers van filmdistributeur Warner Bros. Holland is nog deze week besloten om extra kopieën naar de diverse bioscoopzalen te sturen. Daarmee komt het totaal aantal kopieën op 142, twee meer dan bij deel II van de trilogie (The Matrix Reloaded). Alleen al bij Pathé ArenA in Amsterdam gaan vandaag 3000 mensen de film bekijken.

Volgens Wolfers hebben veel scholieren en studenten het bijzondere middagtijdstip van de première ingepland. Deel III van The Matrix gaat direct verder bij waar deel II eindigde. In de film gaat hoofdrolspeler Neo (Keanu Reeves) de strijd aan met machines en computerprogramma's die het dagelijkse leven hebben overgenomen.

De sciencefictionthriller van de broers Andy en Larry Wachowski werd om 6.00 uur 's ochtends in Los Angeles vertoond. De film begon gelijktijdig in New York, waar het toen 9.00 uur was, in Londen (14.00 uur) en Tokio (23.00 uur).

In China voorkwam de filmdistributeur een te vroege vertoning van de film. Een bioscoopeigenaar had de film drie uur voor het eigenlijke tijdstip willen draaien en daarvoor de prijs van de bioscoopkaartjes verdubbeld.



NieuwsFilm

meest populair