Opnieuw problemen voor Terry Gilliams Don Quixote

De film lijkt na 11 jaar nog steeds vervloekt...

Volgens filmvakblad Variety zijn er opnieuw problemen met de productie van Terry Gilliams The Man Who Killed Don Quixote. Volgens Gilliam is de financiële steun voor het project anderhalve maand geleden ingetrokken. Hij voegde er echter aan toe dat hij de film nog altijd wil maken. Gilliam: "Robert Duval is Quixote, Ewan McGregor doet ook mee, en nu gaan we op zoek naar nieuwe geldschieters."

Het is al langer bekend dat er een vloek lijkt te rusten op Gilliams verfilming van Cervantes' invloedrijke zeventiende-eeuwse roman 'El Ingenioso Hidalgo Don Quijote de la Mancha'. Het originele project ging reeds in 1999 in productie. Na amper een week werden de opnames stilgelegd, toen acteur Jean Rochefort - die Don Quixote zou vertolken - uitviel met een ernstig rugletsel. Na verschillende ongelukken op de set (waaronder een stortvloed) werd het project volledig afgeblazen. In 2002 verscheen met Lost in La Mancha een documentaire over de mislukte poging.

Vorig jaar hebben Terry Gilliam en scenarist Tony Grisoni (die ook het script verzorgde voor het originele project) het scenario herschreven. Het blijft de vraag wanneer de film er eindelijk zal komen.



NieuwsFilm

meest populair