Gemma Arterton in Alien Prequels

Wellicht wordt de actrice de nieuwe Sigourney Weaver.

Eind volgend jaar komt de eerste van twee geplande Alien prequels uit. De film, geregisseerd door Ridley Scott, moet zich dertig jaar voor de gebeurtenissen in Alien, waardoor er geen ruimte is voor de heldin van de filmfranchise, Ellen Ripley (Sigourney Weaver). Dat betekend dat er een nieuwe hoofdrolspeelster gevonden moet worden, en die lijkt Ridley Scott gevonden te hebben in Gemma Arterton.

Scott was volgens een artikel in de Sunday Times zo onder de indruk van Arterton's acteerwerk in The Disappearance of Alice Creed, dat hij haar spontaan uitnodigde om te praten over een mogelijke rol in de film, en blijkbaar heeft hij de hoofdrol in gedachten voor haar. Als ze de rol daadwerkelijk krijgt, zou het wel eens kunnen dat haar carrière, net als in ’79 die van Sigourney Weaver, een flinke duw voorwaarts krijgt.

Er is van de volgende Alien films vrij weinig bekend. Korte tijd geleden nog wist Ridley Scott te vertellen dat de films “tough and nasty” zouden worden, en dat de Aliens een redesign krijgen. De films moeten ook vragen beantwoorden over de Aliens en de Space Jockey, die tot nu toe onbeantwoord zijn gebleven: ”The film will be really tough, really nasty,” aldus Scott,tijdens een interview met de Independent. “It’s the dark side of the moon. We are talking about gods and engineers. Engineers of space. And were the aliens designed as a form of biological warfare? Or biology that would go in and clean up a planet?”



NieuwsFilm

meest populair