Kinderboekenserie 'Kippenvel' krijgt live-action verfilming

De horrorreeks van R.L. Stine joeg in de jaren '90 menig kind de stuipen op het lijf.

Velen van jullie zullen in de jaren '90 wel eens een boekje uit de Kippenvel reeks van R.L. Stine opengeslagen hebben. De horrorserie, die in de VS overigens gewoon Goosebumps heet, bestaat uit meer dan 150 verschillende boeken waarvan er wereldwijd meer dan 300 miljoen over de toonbank gingen. De reeks maakte ook nog eens de weg vrij voor o.a. een tv-serie in 1995, strips, bordspellen en videogames.

Columbia Pictures pikte de rechten van de serie op in 2008 en heeft inmiddels een scenarist ingehuurd om er een live-action filmfranchise van te maken. Het gaat om Carl Ellsworth, de schrijver van onder meer Disturbia en Red Eye. Neal Moritz en Deborah Forte nemen de productie voor hun rekening.

Er ligt momenteel al een script klaar dat twee jaar geleden geschreven werd door Larry Karaszewski en Scott Alexander. Het is onduidelijk of Columbia hier nog mee door zal gaan. Er is in pricipe genoeg materiaal voor de makers om uit te kiezen; hieronder een lijstje met boeken die in Nederland zijn verschenen.



NieuwsFilm

meest populair