Clint Eastwood heeft een oogje op Joaquin Phoenix

Een rol in Eastwood's 'Hoover' zou geen verkeerde manier zijn voor Phoenix om zijn normale acteercarrière weer op te pakken...

Clint Eastwood is druk bezig met de voorbereiding van zijn film over de legendarische FBI directeur J. Edgar Hoover. Het lijkt er al een behoorlijke tijd op dat de titelrol zal gaan naar Leonardo DiCaprio, maar dit is tot het moment van nu nog steeds niet officieel bevestigd. Er wordt ondertussen wel druk doorgezocht naar de rest van de cast. Het schijnt dat Eastwood voor de rol van Hoover's collega en tevens minnaar, Clyde Tolson, is uitgekomen bij Joaquin Phoenix. De rol zal aan de I'm Still Here acteur aangeboden worden, zodra de deal met DiCaprio rond is.

Vulture weet dat het script van Hoover diep ingaat op de ingewikkelde relatie tussen de twee mannen. Beiden hebben nooit toegegeven homofiel te zijn en mensen die Hoover's seksuele voorkeur in opspraak brachten, werden door de FBI directeur zelf opgejaagd en geïntimideerd totdat ze ermee ophielden.

J. Edgar Hoover, directeur van de FBI van 1924 tot 1977, was een van de machtigste mensen in de Amerikaanse geschiedenis, maar kwam in zijn carrière ook regelmatig onder vuur te liggen omdat hij de FBI zou misbruiken om de Amerikaanse burgerrechtenbeweging lastig te vallen. In de jaren '40 waren er niet alleen geruchten dat Hoover homoseksueel zou zijn, maar zelfs dat hij zich regelmatig als travestiet zou uitdossen. Deze geruchten zijn echter nooit bewezen.

De film, waarvan het scenario overigens werd verzorgd door Milk schrijver Dustin Lance Black, staat gepland voor 2012.

NieuwsFilm

meest populair