Stephen Fry in Sherlock Holmes 2

Hij zal Mycroft spelen, de oudere - en slimmere - broer van Sherlock.

Het is alweer een tijdje geleden dat we iets gehoord hebben van Sherlock Holmes 2, maar een tijdje geleden onthulde Jude Law dat de opnames van de film al volgende maand gaan beginnen.

Een van de rollen waar het meest over gespeculeerd wordt is die van Professor Moriarty, de aartsvijand van Sherlock Holmes. Het gerucht gaat rond dat die rol wellicht naar Daniel Day-Lewis of Brad Pitt gaat. Nu is er ineens een compleet andere rol gecast, namelijk die van Sherlock's broer, Mycroft.

Stephen Fry zal die rol op zich nemen: "I'm playing Mycroft in the sequel to the Sherlock Holmes film Guy Ritchie directed with Robert Downey Jr., and that sort of part is fun, but just once in a while to play a genuine all round sort of lead figure with complexity and tragedy and wit and all the sort of things that Oscar [Wilde] had was a once in a lifeftime thrill."

Mycroft is de oudere broer van Sherlock Holmes, die voor de Britse regering werkt. In de boeken lijkt het erop dat hij slimmer is dan Sherlock: zijn deductieve vermogens zijn beter dan die van Sherlock, maar hij is niet zo goed in het verrichten van detective-werk als zijn broer.

Naast Fry is een tijdje geleden ook Noomi Rapace gecast. Welke rol zij gaat spelen is niet bekend. De film, met Robert Downey Jr. en Jude Law in de hoofdrollen moet vanaf 15 december 2011 in de Nederlandse bioscopen draaien.



NieuwsFilm

meest populair